Kim, nerede?

Son günlerde özellikle Ortadoðu'da önemli olaylar yaþanýyor, ülkeler önemli kýrýlmalara doðru ilerliyor.

Tüm coðrafya hatta tüm dünya dönülmez akþamýn ufkundayýz þarkýsýyla dönülmez yollara yelken açýyor.

Peki bu zorlu süreçte kim nasýl pozisyon alýyor, kim kimle yol alýyor biraz da bunun üstünde duralým, biraz da bu süreci okumaya çalýþalým;

Ýran;

Bugüne kadar laftan baþka bir þey üretmeyen, mezhepçi yaklaþýmý nedeniyle Ýslam dünyasýný yüzyýllardýr karpuz gibi ikiye bölen, haçlý dünyasýnýn yapamadýðýný yaparak yüzbinlerce Müslümanýn kanýný döken, Ýsrail'le Amerika'yla, batýyla savaþýyormuþ gibi yapan ama bugüne kadar bu iki katil yapýya fiske vurmayan bir devlet.

Tüm meselelerin merkezinde olan bu yapý Ýsrail'e gereken cevabý verdiðini iddia ediyor ve karþý saldýrý gelmedikçe de beklemede kalacaðýný belirtiyor.

Ýsrail;

Dünyanýn baþýna bela olan bu yapý hala Amerika'nýn tetikçiliðini yapmaya devam ediyor. Amerika bulduðu bu mayýn eþeðini Gazze'den sonra þimdilerde Lübnan tarlasýna sürmüþ durumda.

Tarlada debelenen Ýsrail Terör Örgütü (ÝTO) güneyden topçu atýþlarýyla sahayý yumuþatma derdinde.

Kuzeyde ise en iyi bildiði iþi yapýyor ve attýðý genel maksat bombalarýyla (MK84) Beyrut'a Gazze'yi yaþatýyor.

Amerika;

Ýsrail'i ve Lübnan'ý kendine basamak yapan Amerika olaylarý Suriye'ye sýçratmanýn derdinde. Amacý da Türkiye'nin yapacaðý operasyon harekâtlarýn önünü kesmek, Türkiye Suriye yakýnlaþmasýný engellemek.

Bunu baþarabilmek için muhtemelen bölgeye getireceði uçak filolarýný ve 5000'e yakýn Amerikan askerini bir bahaneyle Suriye topraklarýna çýkaracak ve Suriye'yi karýþtýrarak terör örgütünü yeniden filizlendirmeye çalýþacak.

Lübnan;

Dünyanýn en kozmopolit ülkesi olarak iç savaþ tehdidini engellemeye çalýþacak. Bunu baþarabilmek için kendini çok zorlu bir sýnavýn içinde bulacak. Baþaramadýðý taktirde bölünme tehlikesiyle yüz yüze kalacak.

Ýsrail Terör Örgütü (ÝTÖ)'nün saldýrýlarýný engelleyemezse Ortadoðu'nun rüya kenti Beyrut Gazze'ye dönecek.

Suriye;

Þamar oðlanýna dönen bu devlet, topraklarý yolgeçen haný olan bu rejim ne taraftan yana tavýr almasý gerektiði konusunda bocalama devam edecek ve bu akýlla gitmeye devam ederse de muhtemelen ne Musa'ya yaranacak ne de Ýsa'ya.

Rusya;

Suriye'de Amerika'nýn çok ciddi saldýrýlarýna maruz kalan Rusya Ukrayna'da düþtüðü tuzaðýn etkilerini en çok bu coðrafyada hissedecek ve Ukrayna'da altýný oyan Amerika'nýn esas amacýnýn ne olduðunu bu topraklarda yaþadýklarýyla anlayacak.

Irak;

Baþta Amerika olmak üzere kan emicilere isyan etmeye devam edecek, topraklarýna göz diken bu vampirlere "bre soysuzlar kýrk yýlda bir huzur bulacaðýz ülkeyi düze çýkaracaðýz yine fitne fesat peþindesiniz ama bu sefer baþaramayacaksýnýz." diye isyan edecek, ülkeyi kurulu tuzaklardan korumaya çalýþacak.

Türkiye;

Yaptýklarýyla, söyledikleriyle, duruþuyla tüm dünyanýn takdirini kazanan tecrübeli çýnar tüm bu meselelerde insanlýðýn tek umut ve çýkýþ kapýsý olarak görülmeye devam edecek o da üzerine düþen vazifeyi yerine getirerek bölge ülkelerini birleþtirmek, dünyayý uyandýrmak ve ayný zamanda ülkesine yönelik tehditleri bertaraf etmek üzere de mücadeleye devam edecek.

Ýþte böyle...

Görüldüðü gibi Ortadoðu geleceðini belirleyecek önemli olaylara gebe.

Doðum öncesi Coðrafyadaki siyasi ve askeri tablo böyle þekillendi.

Buradan nasýl bir sonuç çýkacak; bu çocuk ölü mü doðacak, prematüre mi yoksa saðlýklý bir bebek olarak mý dünyaya gelecek hep birlikte göreceðiz.