Kimilerine Eto’o Kimilerine veto!

Türkiye spor kamuoyu ve Türk medyası; üç büyüklerin mutlak başarısına odaklandıkları ve bunun böyle olmasını istedikleri için, ligin başlangıç performansından mutlu değiller. Çünkü Beşiktaş ve F.Bahçe puan kaybına uğradı. İstedikleri bu değildi.
 
Onlar üç büyüklerin, hatta Trabzon da dahil dört büyüklerin sürekli maç kazanmasını gözler. Daha çok gazete, forma, bayrak, flama, dekoder satılmasını; işlerin daha da tıkırında gitmesini isterler. Kalite beklentisi kimsede yoktur. 
 
Kazanmak istedikleri kazandıktan sonra, geride kalanların canı cehenneme anlayışı vardır. Bu kayıtsızlık, Türkiye’nin futbolda sıyrılış yollarını tıkamaktadır. Esas sorun burada!
 
***
 
Beşiktaş yenildi, F.Bahçe puan kaybetti diye yakılan ağıtlara aldanmayın. Türkiye ligi iyi başladı... Hatta son 4 veya 5 sezonun en iyi çıkışını yaptı. Mızmız, sinemaki, uyuz, renksiz, ruhsuz ve heyecansız yıllardan sonra; (Belli kulüpler arasında değil) topyekun rekabeti müjdeleyen bir başlangıca tanık oluyoruz. Anadolu takımları belli bir silkiniş içinde...
 
İki hafta üst üste kaybeden Bursaspor bile; sergilediği futbolla karamsarlığa düşmedi. Yakında çok can yakacak... İki maçta 3 gol atan Eto’o ile Antalyaspor’un yükselişi, Kasımpaşa’nın silkinişi, Eskişehir’in (Onca yıldızını kaybetmesine rağmen) ayakta duruşu, Akhisar’ın  ayak uyduruşu, Çaykur Rize’nin etkin futbolu... Bunlar güzel şeyler. 
 
Ligimiz, yenilenlerin bile kaliteye katkı verdiği olumlu bir süreç yaşıyor. Geçen yıllardan kalma bir küskünlükle futboldan kaçanlar, merak etmeyin yakında statlara dönüş yapacak.
Üç büyükler puan kaybediyor diye üzüleceğimize, Anadolu takımları direniyor diye sevinmemiz lazım. Futbolumuzda beklediğimiz gelişme, bu sürecin daha da pekişmesiyle doğru orantılı büyüyecektir. Sevinmek gerek!
 
***
 
Şunu unutmayın... Daha önce de yazdım; dört büyüklerin Avrupa kupalarında en fazla başarı sağladıkları yıllar, Anadolu takımlarına en fazla puan kaybettikleri yıllardır. Ligin henüz başındaki bu son kayıplar da, bunun erken bir müjdesi olabilir.
Boşuna “Her şerde bir hayır vardır” dememişler.