Kimlerden emir aldıklarını açıklıyorum...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ‘nin PKK’nın Suriye’deki silahlı uzantısı YPG’yi desteklediklerini itiraf ettiği ajanslara düşerken, neo-con cephenin önemli ismi John Hannah’ın Foreign Policy’deki “Erdoğan’ın ölümcül ihtirasları” başlıklı yazısını okuyordum. (Meraklısı için: http://foreignpolicy.com/2015/09/21/erdogans-deadly-ambitions-turkey-elections-president/)

John Hannah, neo-con hareketin lideri eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in sağ kolu olarak tanınıyor. İran’la bir hayli uğraşmış, önemli isimlerinden olduğu düşünce kuruluşu Foundation for Defense of Democracies’teki (FDD) özgeçmişine göre aynı zamanda bir Türkiye uzmanı olarak tanınıyor.

Bu FDD, önceki yazımda (Erdoğan’ı uyarıyorum, STAR, 21.Eylül.2015) altını çizdiğim National Endowment for Democracy (NED) kadar şaibeli bir kuruluş. NED CIA bağlantılı ise, FDD’nin de arkasında MOSSAD’ın gölgesi var. 2001’de kurulmuş, Roland Arnall, Charles Bronfman, Michael Steinhardt, Bernard Marcus ve Leonard Abramson gibi, dünya Siyonist hareketinin önde gelen isimleri tarafından destekleniyor. Zaten, Washington’un sol kanat düşünce kuruluşu Institute for Policy Studies’in iddiasında olduğu gibi, “dünyada İsrail’in hedefe oturttuğu herkese bulaşıyor, bir tek İsrail’in devlet teröründen söz etmiyor...”

John Hannah, Türkiye’nin iç savaşa sürüklendiğini ileri sürüyor. Erdoğan’ın bu savaşı kendi diktatörlük hevesleri için kullandığını savunuyor. ( Ne kadar tanıdık iddialar değil mi, sanki Hasan Cemal yazıyor, Ahmet Altan konuşuyor.)

Türkiye’nin PKK’ya dönük harekatlarının durdurulması gerektiğini söylüyor. NATO’nun bir müttefikinin demokrasisini korumak olduğunu belirtiyor.

Şimdi sıkı durun... Washington’daki İsrail lobisinin bir başka önemli ismi Eric Edelman’ın New York Times’a yazdığı yazıda belirttiğini tekrarlayarak, “Obama yönetimi Türkiye ile DAEŞ’e karşı yaptığı anlaşmayı, PKK harekatları durdurulmazsa iptal etmelidir” diyor. Neden? Türkiye’nin harekatı, ABD’nin Suriye’deki önemli müttefiği PYD’yi DAEŞ’le mücadele edemeyecek duruma düşürüyormuş!..

Hani YPG ayrı, PKK ayrıydı?

John Hannah da bir teşekkürü hak ediyor.

1. Suriye’nin kuzeyinde PYD üzerinde yürütülen küresel oparasyonun gerçekte kimlerin bilgisayarından çıktığını bize aktarıyor.

2. Bu strateji çerçevesinde PKK’yı kimin Türkiye’nin üzerine saldırttığını anlıyoruz.

Medyamızın geniş kesiminde dile getirilen “Bu Saray’ın savaşı” düşüncesinin bu arkadaşlara Siyonist lobi ve neo-conlar tarafından aktarıldığından emin oluyoruz.

Erdoğan’ı, “Anadolu’nun Putin’i” yapma algı operasyonlarının tırmanacağını, bunun için işbirlikçi unsurlara yeni raporlar sunulacağını da görüyoruz.

İyidir. Emperyalizmin önündeki perde kalkar, yerli işbirlikçilerinin maskesi düşerse, milli mücadele kolay kazanılır.

HDP’yi parlatan, PKK’nın terörünü perdelemeye çalışan işbirlikçilere artık bir sözüm yok. Onların adını bizim milli tarihimiz başka, siyonizmin tarihi başka yazacak ileriki yıllarda...

Erdoğan’ı yine uyarıyorum...

Erdoğan, belli ki, emperyalizmin Ortadoğu’ya dönük “büyük stratejisi”nde beklemedikleri büyük bir kara delik açtı ve bunu kapatmanın yolunu, Ankara’da “kontrol edilebilir/söz dinleyen” bir yönetim arayışında buldular. Bunun, seçim sandığında olanaksız olduğunu görmeleri durumu vahim kılıyor. (Kıymeti kendinden menkul bazı isimlerin son günlerde darbe lafları etmeleri manidardır.)

Aslında anayasal zorunlulukla kurulmuş kabinedeki 2 HDP’li bakanın John Hannah’ın yazısından 18 saat sonra istifa etmiş olmaları, Siyonist lobinin beklediği bir gelişme olmalı. Bu bir istihbarat değildir, bir ön düşüncedir, Türkiye’de yapılacak seçimin üzerine kara bulut toplamak için aynı lobi, HDP’yi, son anda “seçimi boykota” ikna edebilir.

Çünkü John Hannah’ın beklenti dünyasından yazısına gelen şu cümle önemli: (Erdoğan) PKK ile savaşı ülkede olağanüstü hal ilan etme ve seçimleri süresiz olarak erteleme amacıyla kullanabilir.

Erdoğan ve AK Parti kadrolarının böyle bir düşüncelerinin olmadığını biliyoruz, aksine, “milli irade sandığını” halkın önüne koymakta kararlılar. O zaman, Hannah’ın bu dediklerinin olabilmesi için ne gerekiyor? Ülkenin büyük kentlerini hedef alan yeni bir kanlı kaos senaryosunun PKK üzerinden tezgahlanması...

Yine uyarıyorum: Emperyalistin oyunu yeni başlıyor...