Kirli ittifaka karşı açık beyanımdır

Bu milletle dalga geçercesine diyor ki, “Biz Doğan Grubu olarak bütün partilere eşit mesafedeyiz. Biz objektif haberciliğimize bakarız..!”

Sonra düne kadar “şeytanlaştırdığı” siyasal figürü bir “odak” bir “çekim merkezi” yapmak için olmadık varyasyonlar, olmadık atraksiyonlar çekiyor..!

Ne geçmiş müktesebatı buna uygun, ne bugünkü pozisyonu.

Lakin yapıyor!

Çünkü, kulağının arkasından ona seslenen karanlık ses “Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitti” diyor..!

Her vesile ile Recep Tayyip Erdoğan güzellemeleri yapıyor. Kendine yer buluyor... Yetinmiyor, her fırsatta Erdoğan’ın arkasından ona buna ateş etiyor...

Sonra bir gün kalkıp son virajda “küskünlerden”, “hoyratlıktan”, dem vurup, “Bakın uyarıyorum” diye cakasatıyor!

Çünkü, kulağının arkasından ona seslenen karanlık ses, “Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitti” diyor..!

Siirtliler eniştesine sahip çıkar mı?

Bir kaç gün önce Siirt’teydim. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Siirtlilere hitap ettiği meydanın hemen sağında Siirt Belediyesi vardı. Tabelası Kürtçe’ydi.

Hemen meydanın solundaki binanın orta katında hem Türkçe hem Kürtçe, “Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi” yazıyordu.

Bir kaç tane tabelayı da bana oradaki mihmandarım okudu, falanca dersane, filanca fırın anlamına gelen Kürtçe tabelalar..!

Düne kadar, “Kürt sorunu” denen olguyu kamuoyuna mal eden...

Sonra o sorunun aşılması için “zihniyet devrimi” yapan...

Ve bu uğurda “Elimi değil tüm bedenimi taşın altına koyuyorum” diyen Erdoğan’a akla hayale gelmedik hakaret ve tahkir ile saldırıyor.

Çünkü, kulağının arkasından ona seslenen karanlık ses “Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitti” diyor..!

Hafızalarımızdan silinmeyen şekliyle “vay şerefsiz” manşetleri atanlar bu ifadeyi tekil birey olarak Ahmet Kaya’ya değil, temsil ettiği bir halka söylüyordu.

Bugün o manşeti atanlar, yine tekil birey olarak “Şap şık” güzellemeleri ile Selahattin Demirtaş üzerinden Kürtlere mavi boncuk dağıtıyor. Hem de “Türkiye Türklerindir” başlığının altında!

Çelişki... Çelişki... Çelişki..!

Tamamının çelişmediği ortak bir yer var..!

Çünkü, kulağının arkasından ona seslenen karanlık ses, “Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitti” diyor..!

Erdoğan size ne yaptı?

Pasaportumuzu cebimize koyup, Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağına binip dünyanın en ucundaki bir turistik kente indiğimizde hissettiğimiz “özgüven” duygusunu bundan 15 yıl önce hissedebilir miydik?

“Nerdeee” dediğinizi duyuyorum.

Ya da elinize aldığınız bir çanta ile çıktığınız seyahatin sonunda Anadolu’nun herhangi bir kentinde ürettiğiniz bir ürünü Afrika’nın bilmem ne ülkesine pazarlama ihtimaliniz bundan 15 yıl önce ne kadardı?

Bu yakın tarihi unutup bugün “Seni başkan seçtirmeyeceğiz... Seçtirmeyeceğiz... Seçtirmeyeceğiz...” diyen ile aynı kulvarda, eskiye özlem duyma duygusu nasıl bir hissiyat?

Neyse!

Son viraja girdik. Gelecek hafta bugüne erer isek eğer, millet istikrar ve güvene devam ya da tamam diyecek.

Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun son 3 ayda yaşadıklarımız ise hafızalara kazınacak ve uzun bir süre tartışılacak.

Zira, 7 Şubat MİT krizinden bu yana Paralel Yapı’nın satın aldığı “Uluslararası aktörler Erdoğan dönemini bitirdi” algısı yeni bir aşamada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye yapmadıklarını bırakmayanların yanına bugün şaşırtıcı aktörler de katılmış görünüyor.

Çünkü, Erdoğan’ın “üst akıl” olarak formüle ettiği ve bundan 100 yıl önce bizi Anadolu’ya hapseden irade, güçlü bir Türkiye istemiyor.

Oysa bugün artık yolcu uçağı bile üretmek üzere harekete geçen...

Özgüven sorunu olmayan...

İç barış meselesinde son noktayı koymak üzere olan bir Türkiye var.

Erdoğan’ın “Başkanlık sistemi ile patinajdan kurtuluruz” cümlesi, güçlü ve büyük Türkiye’nin kilit cümlesi olduğunun farkındalara.

Bugün onun için var güçleri ile karşı duruyorlar... HDP’yi Türkiye’deki istikrarı bozacak bir proje olarak ortaya sürüyorlar.

Zira Ak Parti gitsin, Erdoğan gücünü yitirsin, Türkiye geriye dönüp koalisyon dönemlerindeki istikrarsızlığa itilsin istiyorlar.

Lakin milletin gözü açıldı.

Kazanımlarından geri durmaya kimsenin niyetinin olduğunu sanmıyorum.

Seçimden sonra üzerine şal attığımız konuları tartışmak boynumuzun borcu!

Beyan ederim.