Kırmızı kart doğruydu

İsviçre’nin çok zayıf ekibi Grasshopers karşısında alınan iki galibiyet sakın ola Sarı-Lacivertliler’e gönül verenleri yanıltmasın. Fenerbahçe daha tam olarak hazır olmayan ancak biraz kıpırdayan bir takım. Başakşehir karşısında yaşadıklarını geçen hafta gördük. Avrupa Ligi’nde grupta oynayacağı maçlarda Sarı-Lacivertli ekibi tam olarak test etme şansını bulacağız.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat’ın kafasında savunma kurgusu ile ilgili soru işareti yok. Rus futbolcu Neustadter’i savunma ya da orta alandaki eksikliklere göre alternatif oyuncu olarak kullanacak. Hollandalı teknik adamın hücum hattı konusunda da çok karışık olan kafasını artık netleştirmesi gerekir.

Kadıköy’de son 23 maçta kaybetmeyen ve Kayserispor’u da son 9 maçın 8’inde yenmeyi başaran Fenerbahçe, sezonun ilk galibiyetini almak için oynadığı müsabakada ummadığı şekilde 10 kişi kalınca istediği üç puanı yine alamadı.

Geçen sezon başında Gökhan Gönül’ün yokluğunda başarılı maçlar çıkartan ve milli takımda da yer bulan Şener’in bazı maçlarda forma giymesi ve hazır tutulması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Van Der Wiel’in de şu ana kadarki performansı ile Şener’den çok fazlasının olduğunu da söyleyemeyiz. 

Sezon başı yapılan fiziksel testlere mazereti nedeniyle katılmayan hakem Serkan Çınar geçtiğimiz salı günü yapılan mazeret koşularını geçip, Fenerbahçe’nin Süper Lig’de kendi evindeki ilk maçına atandı ve başarılı bir maç yönetti İlk yarının başında Volkan Şen’in yerde kaldığı pozisyonda faul yoktu, devam kararı doğruydu. Alper’e sert ve kontrolsüz bir faul yapan Deniz’e sarı kart gösteremedi. Stoch’a arkadan kontrolsüz faul yapan Levent’e, rakibine sert bir faul yapan Nakoulma’ya, birbirlerine sportmenlik dışı hareket yapan Deniz ve Ozan’a gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Oyunun en çok tartışılan pozisyonunda rakip kaleye bariz gol şansı ile ilerleyen Welliton’u kol ve omzundan tutarak düşüren Kjaer’e göstediği kırmızı kart doğruydu. Bu pozisyonda Fenerbahçeli Skrtel ve Volkan Demirel’in topa yetişme şansı yoktu.