Kısaca biraz İstanbul...

Heykel, yokuştaki banklar, kedi resimli triko, defne çiçekleri,  elli kuruşa çay, kokulu taş, gören balon, martı beyazı, kedi resmi, ağaçtaki yazı... kısaca... biraz... İstanbul... Yakından bir göz atalım mı?

KOKULU TAŞ

Sahil boyu uzanan yolun kenarında. Deniz kayalıklarının yanında. Kokulu taştan yapılma çeşitli objeler. Kelebek şekilleri,  ‘Love’ ve ‘Huzur’ kelimeleri de kokulu taştan yapılma. İki lira. Dragos

YOKUŞTAKİ BANK

Doğancılar Caddesi. Yokuş. Dik sayılır. Tırmanırken çıkarken yorulduğumuzda sağ tarafta banklar mevcut. Sağlık Merkezi’nin önünde. Teneffüs almak soluklanmak belki de otururken önümüzden geçen tanıdıklara rastlama ihtimali için. Üsküdar.

HAYAT AĞACI HEYKELİ

Ana caddenin deniz tarafında her heykel gibi sessiz. 2012 de yapılan ‘Taş heykel sempozyumu’ndan kalma bir mermer heykel. Adı: Hayat Ağacı. Yedi gün yirmi dört saat, yaz kış orada. Bugünlerde etrafı renkli çiçekler dolu. Cevizli.

BAKAN BALON

Balon alınmış. Bebek arabasına bağlanmış. Daha sonra anne bebeği kucağına alıp sahil yolunda yola devam ederken balon dikkatle olan bitene bakıyor. Maltepe.

MARTILAR

Genç martılar bembeyaz iri dinç görkemli sahil mahallerinde yaşlı martılar kırçıllı çizgili tüyleri ve de yarı kambur durumları ile deniz kenarı kayalıklarını renklendiriyorlar. Adalar.

DEFNELER ÇİÇEK AÇTI

Defne ağaçları bu günlerde mat sarı çiçeklerini açtılar. Kentin çeşitli yerlerinde etrafa bakınıyorlar. Bir örnek: Akşar Taksi durağı karşı köşesi. Atalar. Kartal.

AĞAÇTAKİ YAZI

Yaşlı bir ağaç. Devlet Su İşleri bahçesinde.  Gövdesinde kazınmış, eskiden kalma iki kelime. Kızın adı Cemile yatay. Oğlanın adı dikey Cemile’nin ‘E’sinden başlıyor; Erdal. Bu iki kelimenin yanında bir de kalp işaret yapılmış. Cevizli.

KEDİ RESMİ

Satılık turuncu bir triko. Askıya takılıp ipe asılmış. Yol kenarında. Atalar alt geçidinin yanında. Trikodaki kedi resminin üzerinde üzerindeki yazı şöyle: I like Cats. Kartal.

ÇAY ELLİ KURUŞ

Şeyh Şamil Camii çıkışının karşısında. Avlu gibi bir yer. Çeşitli ahşap masalar. Sol ilerde küçük bir mekânın camında üç yazı: Kütüphane, çay ocağı, poğaça bulunur. Ayrıca her zaman lezzetli çay 50 kuruş. Avlunun üstünden büyük geniş ana cadde geçiyor.  Rahmanlar.

Hayat Bilgisi

GÜVERCİNLER

Oturduğumuz yerden güvercinleri besleme imkânı. Her zaman oradalar. Şişli Camii yanı meydanı.

KEDİ

Kediler her şeyleri izlerler mi? Evet. Dikkat dolu bir kedi sahilde bir ayağı yukarda kalmış ve bir şeylere dikkat kesilmiş kımıltısız durumda. Kartal.