İbrahim Güneş
İbrahim Güneş
Tüm Yazıları

''Kişi kendinden bilir işi''

İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Masası bayramda da mesaideydi. Zira sosyal medyada çöp değerinde olan ama milyonlarca trafik alan yalanlar yine dolaşımdaydı.

Bu vesileyle sosyal medyadan ilginç bir notu sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle şu tatile gidenler meselesini anlatayım.

Muhalefet aslında "ekonomi bitti, battık, dükkanı kapattık. Onlar mutlu azınlık. Ülkenin kaymak tabakası" algısı için toplu bir aksiyon içine girdi.

Ancak karşılık bulamadı.

Zira durumu en iyi herkes kendi bütçesi üstünden tartıyor.

Ne de olsa "Kişi kendinden bilir işi"..

Örneğin bizim de kurbanlık aldığımız Arnavutköy, Tayakadın'daki besi çiftliğinde bu yıl 200 büyükbaş hayvan kesildi. Neredeyse tüm kurbanlıklar satıldı. 10 yıl önce aynı yerde 10-15 büyükbaş hayvan satılıyordu. Hem talep arttı hem de işler büyüdü. Benzer durumlar bayramın ikinci gününden itibaren kurban pazarı yayınlarında da görüldü. Yani yurdum insanı kurban ibadetinden geri durmadı.

Öte yandan sosyal medyada TRT arşivinden paylaşılan bir kurban pazarlığı bu açıdan dikkat çekiciydi. Zira halinden devlet memuru olduğu anlaşılan kişi bir koyun almak için sıkı pazarlık yaparken anlaştığı fiyat olan 8 bin 750 lira için "Vallahi maaşımdan daha pahalıya geldi" diye durumu anlatıyor. Bu bayram küçükbaş kurbanlık ortalama 15 bin liraydı. Maaş kıyaslamasını siz yapın lütfen... Tabii bu durum özellikle düşük emekli maaşı alanları kapsamıyor.

Umarım enflasyon belasını yendikten sonra onların refah seviyesini artırmak da mümkün olur. Sözün özü, siz kimin ne dediğine değil, kendi durumunuza bakın...

ÖZEL NEDEN BAYRAMLAŞTI?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhur İttifakı'nı "Suç ortaklığı"na benzetmişti. Ancak belli ki bu sözlerinden pişman olmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yanındakilerin etkisinde kalmış gibi" diye durum değerlendirmesinde bulunmuş, İmamoğlu'nu işaret etmişti. Belli ki CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli ile görüşerek yakaladığı rüzgarı kısa sürede heba ettiğini fark etti, hızlı bir şekilde yeni manevralarla durumu normalleştirmeye çalıştı.

Zira Özel, Kurban Bayramı vesilesiyle hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hem de MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi aradı; bayramlaştı. Yani Özel, Cumhur'la arayı iyi tutmak istiyor. Ancak bu ne kadar sürecek tartışılır. Zira bir yandan normalleşme, diğer yandan DEM'lenme süreci devam ediyor.

Erdoğan'ın Kavala ve Demirtaş konusunda "Hukuk ne diyorsa o" açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özel, 6-8 kışkırtması davasından mahkum olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladı. Üstelik de bu "Sembolik bir ziyaret değil, çalışma toplantısı olacak" ifadesiyle "DEM'lenmeye devam" mesajı verdi. Aynı Özel, geçmişte Demirtaş'ın "Adalardan, dağlardan talimat aldı"ğını söylüyordu.

CHP'nin bu siyaset anlayışı nereye koşuyor, zamanla göreceğiz.

Hem DEM'lenmek, hem de Cumhur'la kucaklaşmak mümkün mü bilemiyorum. Zira son kararı her zaman olduğu gibi millet verecek.

Ve son bir not, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın "Kaya gibi sağlam" olduğunu söyleyerek İmamoğlu'nun yancısı olan "Saraçhane Medyası"nın tüm kimyasını bozdu.

Bakalım nasıl bir manevra alanı bulacaklar?

YOLA ÇIKAN EŞEKLER

Bayramın en ilginç haberlerinden biriydi sanırım.

Başıboş sokak köpekleri tartışması sürerken bir de yaban hayatına bırakılan eşeklerle ilgili sorun gündeme geldi. Zira yol kenarında, köpek, ayı, tilki besleyen yurdum insanı eşekleri de es geçmemişti. Datça Belediyesi eşeklerin beslenmesi için doğada bol miktarda yeşillik ve su var. Lütfen şunlara kavun karpuz vermeyi bırakın konulu bir mesaj paylaştı. Zira eşekler yol kenarlarında kavun karpuz beklerken trafik kurallarına uymuyor elbette ve beraberinde feci kazalara sebep olabiliyorlar. Hem eşeklerin hem de sürücülerin can güvenliği için bırakın eşekler kendi doğasında otlasın. Özellikle tatil beldelerindeki sokak köpeği sorunlarına şimdi de terk edilen eşekler sorunu eklendi.