Soðuk havada hassaslaþan ve kýrýþýklýklara açýk hale gelen cildinizi korumanýn tek yolu pahalý kremler kullanmaktan geçmiyor. Bazý besinler içerdiði antioksidanlarla cildi içeriden besliyor.
Güzel bir cilde sahip olmanýn tek yolu kremler ve ameliyatsýz cilt gençleþtirme metotlarý deðil. Besinlerin gücü, elimizin altýnda, yeter ki dengeli þekilde tüketelim. Daha parlak ve elastik bir cilt için hangi besinin nasýl iþe yarayacaðýna bakalým. Ancak genetik faktörlerin de etkili olduðunu unutmayýn.
-Cevizle cildinizi yumuþatýn: Ceviz, cildin elastikiyetinin geliþmesini saðlayan, omega-3 yað asitleri içerir. Kuruyemiþler içerdikleri bakýrla kolajen yapýmýný destekler. Her gün ara öðün olarak 6-7 tam ceviz tüketmek, cildin dokusunu iyileþtirir.
-Sebzeler kaz ayaklarýyla savaþýr: Araþtýrmalar, yeþil ve sarý renkli sebzeleri düzenli olarak tüketen bireylerin özellikle göz çevresinde daha az kýrýþýklýk olduðunu ortaya çýkardý. Salatalara havuç rendeleyin, bol greyfurt, portakal ve mandalina tüketin. Yeþil ve turuncu sebzelerdeke karotenler de, cildin güneþe karþý hassasiyetini azaltýr.
-Ayçiçeði çekirdeðiyle canlanýn: Ayçiçeði çekirdeði, E vitamini bakýmýndan zengin. Cildinizin en üst tabakasýný güneþten koruyucu etki gösterir. Cilde sýkýlýk kazandýran bir protein olan kolajen üretimini harekete geçirir. Zamanla, cildimizdeki kolajen düzeyi azalýr, bu yüzden cildin bu doðal besleyici sistemini etkinleþtirmek çok önemli. Günde küçük bir avuç ay çekirdeði yenebilir.
-Yeþil mercimek pürüzsüzleþtirir: Yeþil mecimek çinko içeriði yüksek. Araþtýrmalar, düþük çinko seviyesiyle ciltte oluþan lekeler-yaralar arasýnda iliþki olduðunu gösteriyor. Cildinizin pürüzsüzlüðü için günde 100 gr. barbunya tüketmeniz yeterli.