Kışın cildi korumanın sırrı besinlerde gizli

Soğuk havada hassaslaşan ve kırışıklıklara açık hale gelen cildinizi korumanın tek yolu pahalı kremler kullanmaktan geçmiyor. Bazı besinler içerdiği antioksidanlarla cildi içeriden besliyor.

Güzel bir cilde sahip olmanın tek yolu kremler ve  ameliyatsız cilt gençleştirme metotları değil. Besinlerin gücü, elimizin altında, yeter ki dengeli şekilde tüketelim. Daha parlak ve elastik bir cilt için hangi besinin nasıl işe yarayacağına bakalım. Ancak genetik faktörlerin de etkili olduğunu unutmayın.

-Cevizle cildinizi yumuşatın: Ceviz, cildin elastikiyetinin gelişmesini sağlayan, omega-3 yağ asitleri içerir. Kuruyemişler içerdikleri bakırla kolajen yapımını destekler. Her gün ara öğün olarak  6-7 tam ceviz tüketmek, cildin dokusunu iyileştirir.

-Sebzeler kaz ayaklarıyla savaşır: Araştırmalar, yeşil ve sarı renkli sebzeleri düzenli olarak tüketen bireylerin özellikle göz çevresinde daha az kırışıklık olduğunu ortaya çıkardı. Salatalara havuç rendeleyin, bol greyfurt, portakal ve mandalina tüketin. Yeşil ve turuncu  sebzelerdeke karotenler de, cildin güneşe karşı  hassasiyetini azaltır. 

-Ayçiçeği çekirdeğiyle canlanın: Ayçiçeği çekirdeği, E vitamini bakımından zengin. Cildinizin en üst tabakasını güneşten koruyucu etki gösterir. Cilde sıkılık kazandıran bir protein olan kolajen üretimini harekete geçirir. Zamanla, cildimizdeki kolajen düzeyi azalır, bu yüzden cildin bu doğal besleyici sistemini etkinleştirmek çok önemli. Günde küçük bir avuç ay çekirdeği yenebilir.

-Yeşil mercimek pürüzsüzleştirir: Yeşil mecimek çinko içeriği yüksek. Araştırmalar, düşük çinko seviyesiyle ciltte oluşan lekeler-yaralar arasında ilişki olduğunu gösteriyor. Cildinizin pürüzsüzlüğü için günde 100 gr. barbunya tüketmeniz yeterli.