Kýsýr hücum, eksik savunma

Beþiktaþ grupta çekiþtiði iki rakibiyle ilk maçlarýnda berabere kalmýþtý. Artýk onlara karþý kazanma zamanýydý. Lokomotiv grupta lider, Rusya liginde 2. sýradaydý ama son lig maçlarýnda hiç iyi deðildi. 3 maçtýr kazanamýyordu ve son maçýnda alt sýra takýmýna 6-2 yenilmiþti! Bu yakýn geçmiþi bir kolaylýk sunmadý Beþiktaþ’a. Hatta zorluk çýkardý. Çünkü bir yandan durumlarýný, bir yandan Beþiktaþ’ýn hücum gücü üstünlüðünü biliyorlardý. Ve Lokomotiv futbolun bir klasiðini uyguladý. Sahasýnda kalabalýk durdu, alan daralttý, rakibine hücum yolu býrakmadý. Yaný sýra üzerine gelmiþ rakibinin býraktýðý boþ alanlarý kullanarak hýzla öne çýkýp top kullandý.

Beþiktaþ kapanan rakiplere karþý futbolda bilinmeyen yeni bir silahý devreye sokacak deðildi. Kenarlarý kullanacak, ortadan zorlayacak, bireysel çaba harcayacak ya da duran top becerisi gösterecekti. Hepsini denedi ilk yarýda. Bir tek þut atmayý bilemediler. Oðuzhan, Gökhan, Sosa bireysel hareketlerle delmeye de çalýþtý rakibini. Baþaramadýlar. Maicon’un kollarýný vücuduna yaklaþtýrarak, ama vücuduyla birlikte kolunu topun önüne çýkararak yaptýðý müdahalede; kornerden gelen topta Atiba vurduktan sonra Niasse’ýn yüksekteki eli ile topa dokunuþu penaltý çalýnabilecek pozisyonlardý. Þunu da eklemeliyim ki, ilk yarýda Beþiktaþ baskýlýydý, ama aslýnda oyun rakibinin istediði gibi aktý. BJK hiç kaleyi bulamazken, Lokomotiv’in çerçeveye giden üç þutu vardý.

Ama ikinci yarýda Quaresma’nýn gol getiren vuruþu, tüm isabetsizlikleri unutturacak deðerde oldu. Beþiktaþ öne geçince, Lokomotiv açýldý doðal olarak ve BJK’ýn savunma yanýnýn sýnavý baþladý. Beþiktaþ kendini alan daraltmadan, açýk savunuyordu! Rakibe hep bir yol býrakýyordu. Ve de hücumcu yapýsýný terk etmiþti. Yetersizliklerinin cezasýný çekti, golü bu eksikleri yüzünden yedi! Beraberliðe indikten sonra maçý yeniden zorlayamayýþý da bir sorunuydu. Hatta þut atamamak... Böyle maçlarda ona çok ihtiyaç oluyor. Kilidi ancak o açardý.