Kıskançlık, katil olmaktan beter!

Sneijder’in yarım saati biraz aşkın süreli Beşiktaş maçı; onun gelişi ile ilgili beklentilere ne yazık ki cevap veremedi. Oyunu herhangi bir şut atamadan bitirdi ama; verdiği 21 pasın 17’si doğru yere ve doğru kişiye gitti. Gene de kendini gösteremedi.

Takım arkadaşları onun gelişine pek fazla mutlu olmamış gibiydi. Çünkü onu yok saydılar. Destek vermediler, pas vermediler... Sneijder sahada yalnız kaldı. Zaten Hollandalı ilk idmana katıldığında, soğuk tokalaşmalarla karşılanmıştı. GS TV’deki görüntülerde bu açıkça belli oldu.

Doku, yeni hücreyi reddetmişti.

***

Bunlar zamanla aşılır ve kaynaşma sağlanır. Ama Sneijder’in Türkiye’ye gelişi ile ilgili olarak, Sergen Yalçın “O yıldız falan değil” demişti.

Büyük tepki topladı.

Kendisi dört büyük takımda oynadığı halde; hiçbir Avrupalı futbolsever onun adını bilmez. Kendisini yıldız yerine koyuyor ama; neredeyse

6 aylık bebeklerin bile adını bildiği Sneijder’i yerin dibine sokuyor. Bu durum kıskançlıktan öte, terbiyesizliği bile aşıyor... Saçmalayan Sergen’e, aşağıdaki Sneijder kronolojisini ezberletmek şart oldu:

2002’de futbola başladı.

2003’te Ajax’ta Yılın Futbolcusu.

2004’te Amsterdam’da Yılın futbolcusu.

2005’te Holanda’da Yılın Futbolcusu.

2006’da Avrupa’da Yılın Futbolcusu.

2007’de 27 Milyon Euro’ya Real Madrid’e geçti.

2008’de İspanya Şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan kadroda oynadı.

2009’da yüzde 70’lik bir oy oranıyla, dünyanın en iyi frikik atan futbolcusu seçildi. İnter’e geçti. Hem İtalya Ligi Şampiyonu hem Şampiyonlar Ligi Şampiyonu kadroda yer aldı.

2010’da UEFA tarafından en iyi orta saha oyuncusu seçildi. FIFA tarafından da dünyanın en iyi 3 orta saha oyuncusundan biri olarak ilan edildi.

2011’de Manchester United’ın transfer teklifini kabul etmedi.

2012’de France Football’un Asrın Kadrosu’na seçildi.

2013’te Galatasaray’a geldi.

Bu arada Hollanda Milli Takımı’nda 90 kez yer aldı, kaptanlığını yaptı.

***

Şimdi böyle muhteşem bir kariyeri olan birine; “Sneijder de kim, yıldız falan değil” demek için gaddar, kıskanç ya da cahil olmaya gerek yok. Sergen olmak yetiyor.