‘Kızıl gezegen’ ile her taşın altı temizleniyor

Bu hafta ‘kızıl gezegen’ Mars’ın enerjisi yer değiştiriyor ve hayatımızın başka bir alanında hareket başlıyor. Mars temmuz sonundan beri bulunduğu Akrep burcundan çıkıp Yay’a geçiyor ve yıldız haritamızda başka bir bölge aktive oluyor. En son ekim-kasım 2012’de Mars, Yay’da idi. 26 Ekim’e kadar burayı ateşe verecek. Mars’ın görevi, bulunduğu bölgede her taşın altını kaldırmak ve büyük bir temizlik yapmaktır. Eğer hasır altı edilen fazla bir şey yoksa ve hiç kaçmadan meselelerle zamanında yüzleştiyseniz Mars’ın ziyareti daha sakin geçecek demektir. Ama eğer sorunları görmezden gelip biriktirdiyseniz Mars bunları bulup önünüze koyacaktır. 
 
Mars’ın bulunduğu yer de önemli zira herkese aynı sertlikle yaklaşmayacak. Yaylara motivasyon, cesaret ve kuvvet verirken Aslan ve Koçlara ardından Terazi ve Kova’ya iyi gelecek ve bol enerji verecek. Ancak özellikle İkizler ve Başak biraz hırpalanacak ya da başkalarından gelen sorunları çözümlemekle uğraşacak. Aslında Mars yıl sonunda Yay’da başlayacak olan büyük eğilimin öncesi için de ortamı hazırlamak ve temizlik yapmak isteyecek. Sene sonunda 29 yıl sonra ilk kez Satürn, Yay burcuna geliyor ve yepyeni bir temel atmaya hazırlanıyor. Satürn’ün yeni yerleşimi acele etmeden ve uzun vadede pek çok değişme neden olacak.
 
Önümüzdeki hafta 24 Eylül çarşamba günü yeni başlangıçlar için taze enerjiler getiren son derece güçlü bir yeniay doğacak. Tüm yeni girişimler için yeniayı beklersek güçlü bir başlangıç yapabiliriz. Bu hafta karar verme ve hazırlık haftası olmalı. 

KOÇ 21 Mart - 20 Ni­san

Dinmeyen masraflar nihayet rahatlayacak ama borç yükünüz asıl yıl sonunda hafifleyecek. En azından artık hiç hesapta olmayan harcamalarla karşılaşmayacaksınız. Yurtdışı, seyahat, yabancılar, uluslararası işler, mahkeme, üniversite ve medya bağlantılı bir alanda yoğunluk başlıyor. Aslında bu alan her neyse önümüzdeki yıllarda sorumluluk alacağınız bir alan olacak. Çalışma ortamınız, yardımcı veya yeni proje ve görevlerle ilgili planlarınız için yeniayı beklemelisiniz.

BOĞA 21 NİSAN-21 MAYIS

Temmuz sonundan beri ilişkileriniz bir çeşit sınavdan geçiyordu. Eşiniz, ortağınız, avukat, ajans gibi sizi temsil edenler veya rakipleriniz acımasızca sizi eleştirmiş olabilir. Kontrol onlardaydı ve size de alttan almak düşüyordu. Aslında geçirdiğiniz bu süreçte sorunlarla yüzleştiğiniz ve çözüm aramak zorunda kaldığınız için ilişkiniz uzun vadede rahatlayacak. Belki de sorun yaşamayıp ortak gelecek planları yaptınız. Şimdi ise masraflı bir dönem başlıyor. Beklemediğiniz masraflar çıkabilir.

İKİZLER  22 MAYIS-21 HAZİRAN

İşleriniz bir süredir yoğun bir şekilde devam ediyor. İşlerin çokluğu veya iyi bir yardımcınız olmaması gibi nedenlerden yoruluyordunuz. Yoğunluk bu haftadan itibaren azalacak ama asıl sene sonunda, belki de iyi bir yardımcı bulacağınızdan rahat edeceksiniz. Şimdi ilgilenmeniz gereken başka bir alan var, o da yakın ilişkinizle ilgili. Partnerinizle hareketli bir dönem geçireceksiniz ve sizi biraz eleştirebilecek. Ya da ilişkiniz iyi gidecek ama partnerinize yardımcı olmanız gerekecek.

YENGEÇ  22 HAZİRAN-23 TEMMUZ

İşleriniz inanılmaz artmak üzere zira yıldız haritanızın iş bölgesine geçen Mars’ın yoğun enerjisi ekim sonuna kadar bu alana odaklanacak. İşyerinizde çalışanlarla aranızda dile getirilmemiş sorunlar varsa, birer birer gündeme gelebilir ve tartışmalar yaşayabilirsiniz. Ama bu sürecin sonucunda birikmiş kızgınlıklar da sona ermiş olacak. Aynı enerji sağlıkla ilgili kontrolleri yaptırmanız ya da spor ve egzersize başlamanıza yardımcı olacak. İşlerin yarattığı gerilimi sporla atabilirsiniz.

ASLAN  24 TEMMUZ-23 AĞUSTOS

Temmuzun son haftasından beri eve ait konular kadar sizi hayli meşgul etmiş olmalı, artık eğlenceye zaman ayırmanın vakti geldi. Yıldız haritanızın en renkli bölümüne geçen Mars aşkı ve çocuklarla olan ilişkileri ön plana çıkarıyor. Hayatın başka alanları sizi zorlamaya devam etse bile yaşam sevinciniz eksilmeyecek ve mutlu olacaksınız. Kendinizi gösterme ve ifade etme arzunuz da artıyor, sanat gibi yaratıcı alanlarda ve hobilerinizde büyük aşama kaydedebilirsiniz. Aşka zaman ayıracaksınız.

BAŞAK  24 AĞUSTOS-23 EYLÜL

Toplantılar, görüşmeler ve kısa seyahatlerle yoğun bir dönem geçirdiniz. Yeni başlayan bir eğilim eve odaklanmanız ve gerekli değişiklikleri yapmanız için sizi zorlayacak. Taşınmak, tamirat yapmak, ev satmak, satın almak ya da kiralamak, evde misafir ağırlamak veya anne babanızla ilgili konular öne çıkıyor. Anne ve babanızla aranızda sorunlar varsa onlar da yüzeye çıkıp temizlenecek. Yaşadığınız yeri ve anne babanızla olan ilişkinizi mükemmelleştirme şansına sahip olacaksınız.

TERAZİ  24 EYLÜL-22 EKİM

Bulunduğu yere yakıcı enerji veren Mars’ın yer değiştirmesiyle temmuz sonundan beri önüne geçemediğiniz harcamalar normale dönüyor. Artık bütçe yapabilecek ve kazancınızla harcamalarınızı dengeleyebileceksiniz. Mars’ın, ekim sonuna kadar devam edecek olan yeni konumu ise daha fazla hareket etmenizi ve haberleşme trafiğinizin artmasını sağlayacak. Seyahat edeceksiniz. Kardeş, kuzen gibi yakın akrabalarla da daha sık görüşeceksiniz ama olan sorunlar da yüzeye çıkacak.

AKREP  23 EKİM-22KASIM

Temmuz sonundan beri güçlü bir konumda, tedbiri elden bırakmadan yavaş da olsa ilerlediniz ama normal ritminize geri dönüyorsunuz. Girişimlerin sonuçlarını almaya devam edeceksiniz, başlattığınız iş ve ilişkilerin en az iki sene boyunca hayatınızı etkileyecek. Ancak yeni başlayan eğilim, harcamalarınızı kontrol edememenize ve maddi konularda zorlanmanıza neden olacak. Tahmin ettiğinizden çok daha fazla para harcayabilirsiniz. Sıkıntı yaşamamak için şimdiden önlem almalısınız.

YAY 23 KASIM-21 ARALIK

Cesaret gezegeni Mars’ın burcunuza geçmesiyle son iki senenin en güçlü dönemi başlıyor. Mars’ın getireceği ekstra enerji, güdüm ve hırs sizi yerinizden kaldıracak ve harekete zorlayacak. Ekim sonuna dek neredeyse elinizi attığınız her alanda başarılı olma şansınız diğer zamanlardan çok daha yüksek. Girişimleri sonuçlandırmanız gerekmiyor, ilk adımı atıp başlatmanız bile yeterli. Ancak bazen sabırsız, telaşlı, sinirli ve başkalarıyla tartışma eğiliminde olabilirsiniz. Bu yakıcı enerjiyi iyi yönetmelisiniz.

OĞLAK  22 ARALIK-20 OCAK

Arkadaşlarınızla sosyal bir dönem geçirdiniz ama yalnız olmak, kendinizi sorgulamak iyi gelecek. Ekim sonuna kadar gizli bir projede yer alabilirsiniz ya da başkalarından izole olup çalışmanızı gerektiren bir işiniz olabilir. Alternatif olarak kendiniz ya da bir yakınınız için hastane, rehabilitasyon merkezi, huzurevi, hapishane gibi bir kurumu ziyaret edebilirsiniz veya bu gibi kurumlarla ilişkiniz olabilir. Bu dönemde stratejinizi gizli tutmalı ve mücadelenizi perde arkasından yapmalısınız.

KOVA  21 OCAK-19 ŞUBAT

Kariyeriniz en büyük önceliğinizdi ve güçlü bir konumda idiniz ama artık sosyal hayatınıza zaman ayırmanın zamanı geldi. Enerji topu Mars, yıldız haritanızın en sosyal bölgesine taşındığından, arkadaşlarınız ön plana çıkacak ve ekim sonuna kadar sosyal hayatınız aynı canlılıkta devam edecek. Dernek, kulüp gibi topluluklarla ilgili aktiviteler de artıyor. Arkadaşlarınızla aranızdaki sorunlar varsa yine bu dönemde yüzeye çıkabilir. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız harcamalarınız artacak.

BALIK  20 ŞUBAT-20 MART

Kariyerinizde son iki senenin en güçlü dönemi başlamak üzere. Yıldız haritanızın en yüksek noktasına tırmanan Mars’ın yoğun enerjisi, ekim sonuna kadar olan dönemde başarı potansiyelinizi inanılmaz artıracak. Çalışmıyorsanız, kariyer yerine anne veya babanızla ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Hırslı, özgüvenli, cüretkar olacaksınız ve motivasyonunuz da yükselecek. Çok başarılı olabilirsiniz. Ancak daha hırslı ve ayrıca otorite figürleriyle tartışma eğiliminde olacak ve baskıya hiç gelemeyeceksiniz.