KJ’den alma haberi...

Bloomberg Ht’de firmaların üçüncü çeyrek için açıkladıkları kar ve buna dair yorumları seyrettim. Enerji firmalarından biri 3. çeyrekte beklenenden daha fazla zarar etmiş. Ekrandaki yorumcu bunu anlatırken giren kj’den “x şirketinin karı beklenenden düşük çıktı” yazıyordu. Ekonomi haberleri veren kanallar genellikle ofislerde sessiz seyredilmesidir.

Kanal açıktır, ekrandaki grafiklere ve yazılı haberlere göz atılır ama televizyonun sesi kısıktır.Şimdi beklenenden daha fazla zarar açıklayan şirket için beklenenden daha az kar etti diye yazmak doğru mu?

Finans piyasaları uzmanı değilim ama yazıda anlatılanla ekranda söylenenin aynı olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yok.

10 Kasım yayınları...

CNN-Turk muhabiri, 10 Kasım günü, 2 yıl önce ölen Ülkü Adatepe’yi törenin yapılacağı salona getirdi.NTV, devlet erkanının Anıtkabir’de katılacağı törenin saatini 9’u 10 geçe diye ilan etti. Bilgisizlik değil bunlar daha da vahim sorunlar var ortada. CNN-Turk muhabiri tahminen arama motorundan 10 Kasım Dolmabahçe tören programı diye bir arama yaptı ve eski yıllara ait bir bilgiyi yeni zannederek yayında bize aktardı.

Ntv’de yaşanansa baştan sona bir özen problemi. Hadi bir kişi dalgındı hata yaptı, haberi onaylayan başta nasıl olurda hata yakalanmaz.

Tahminen Pazar rehaveti içerisinde kimse doğru düzgün kontrol etmedi yapılan haberi.Medyada özelliklede televizyonlarda bir sürü insan işsiz kalırken, halen bir işi olanların daha özenli ve daha dikkatli davranmalarını beklemek sanırım herkesin hakkıdır...

Dizi-stüdyo programı farkı...

Televizyonculukta stüdyo programlarına dönülmesinin gerektiğini uzun zamandır yazıp çiziyorum.Kanal D’nin bölüm başı maliyeti 600 bin lira olan Arka Sokaklar’a final yaptıracağı haberleri üzerine bu konuya tekrar dönme ihtiyacı duydum.

 Ortaya çıkan 2 milyon 400 bin liralık maliyet televizyonların ekonomik olarak hayatta kalması için stüdyo programlarına dönmesinin önemini bir kez daha gösteriyor hepimize.

Eğer dizi hem total hem de AB de ilk 3’e girmiyorsa taşınılabilir bir maliyet değil bu.“Stüdyo programı diziler kadar izlenmez”, belki öyledir ama iyi stüdyo programını kaç kişi denedi? X-Factor Star Işığı’nı Kanal D denedi, Ahmet Çakar ile de Show Tv’nin kısa bir eski Acun Ilıcalı programı denemesi oldu, hepsi o. Her ikisi de olmadı.

X-Factor’ün jüri problemi vardı Acun’un daha önce yaptığı programlar da başka isimle yürümüyor. Yine de bunlar yeni denemelere engel olmamalı. İyi yarışma programı formatları, iyi sunucular, iyi müzik programları halen iş yapabilir. Yeter ki biraz cesaret...