K.Karabükspor Fırat’ta boğuldu

Geçtiğimiz hafta Konya’da Bülent Yıldırım, bu hafta da Kadıköy’de Fırat Aydınus!

Bu hakemler ile futbolumuzun bir adım ileri gitme şansı yok. Yazık günah bu Anadolu takımlarına. Artık bu düşünce tarzındaki hakemlerin futbolumuzdan ellerini çekmesi lazım.

Futbol takımının bu sezon ligde ve Avrupa kupalarında aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle hem başkanın hem de camianın yaşadığı sıkıntılara son verebilmek adına Konyaspor maçı sonrasında alınacak  ikinci bir galibiyet Sarı-Lacivertli takım adına çok önemliydi. Fener’in Hollandalı hocası geçen hafta görev verdiği İsmail’in yerine bu kez Hasan Ali ile oyuna başlamayı yeğlerken  hücum hattında Emenike’yi yedek kulübesine aldı ve Aatıf’a ilk kez görev vererek süpriz bir karara imza attı.

Karabükspor kim ne derse desin bu ligin rakip kaleye dikine gidebilme özeliği fazla olan oyuncularına sahip ve seyredenlere keyif veren bir takım . Bu maça gelene kadar uçlarda yer almış, yani ya galip gelmiş ya da mağlup olmuş ancak bir puan peşinde koşmamış ve ilk golü attığı tüm maçları kazanmış, ilk golü yediği maçların hepsini de kaybetmiş ilginç bir ekip olarak dikkat çekiyordu. Dün akşam ise hakemden yedikleri darbeler ile dağılan ve kaybeden taraf oldu.

Fırat Aydınus bu sezon MHK’nin mutlu azınlığı içinde yer alan ve Süper Lig’de en çok düdük çalan hakemlerden birisi olarak geçen hafta yönettiği GalatasarayTrabzonspor maçı sonrasında bu müsabakada görev aldı.

Dün akşam ise ilk devre Fenerbahçe lehine verdiği trajikomik penaltı ile yine maçın önüne geçti ve bir hafta sonra tekrar görev almayı haketti! Karabükspor ceza alanı içinde Skulason ile Mehmet Topal’ın birlikte yükseldiği kafa topunda faul gerektiren hiç bir şey olmadığı halde çok yanlış bir karar ile Fenerbahçe lehine penaltı kararı verip Skulason, Dany ve Ceyhun Gülselam üçlüsüe sarı kart gösterdi. Biraz sonra rakibine kayarak çok sert bir faul yapan Ceyhun’a ikinci sarı kartı gösteremedi. Daha sonra da ilgisiz bir pozisyonda Ceyhun’u ikinci sarı karttan ihraç edip bir hata daha yaptı.