Kobani Davasý kararlarýnýn açýklanmasý, 31 Mart seçimlerinin taþýdýðý gündemi birden deðiþtirdi.
Ýktidar-muhalefet arasýndaki normalleþme ne olacak?
CHP-DEM arasýndaki iliþki nasýl etkilenecek?
CHP, teröre karþý olmakla, terörün partisine destek arasýnda nereye kadar sýkýþacak?
CHP'nin tutunduðu iki dal da kýrýldý?
Özgür Özel'in selam gönderdiði Selahattin Demirtaþ ve Osman Kavala için selvi gibi ümitler döndü birer iðdeye...
Yeni üyeleriyle toplanan 13. Aðýr Ceza Mahkemesi, 6 buçuk yýldýr cezaevinde olan Gezi Davasý tutuklusu Osman Kavala'nýn yeniden yargýlanmasý talebini üç gün önce oy birliðiyle reddetti. Karara itiraz yolu açýk.
Dönemin HDP Eþ Genel Baþkaný Selahattin Demirtaþ, "devletin birliðini ve ülke bütünlüðünü bozmaya yardým"dan suçlu bulundu. 47 suçtan toplam 42 yýl hapis cezasý aldý.
Aradan yýllar geçtiði için Kobani olaylarýnýn dehþeti, devlete isyan boyutu unutuldu/unutturuluyor.
Sanki demokratik kitle eylemleri/protestolarý olmuþ gibi meselenin ciddiyeti sulandýrýlýyor.
CHP ve þürekasý bütün hayati konularda, sýnýr ötesi harekâtlarda, Gezi olaylarýnda, ayný þeyi yapýyor.
15 Temmuz FETÖ ihaneti bile, "kontrollü darbe" yaftasýný, CHP'nin eski Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'ndan yedi.
Kobani Olaylarý, 6-8 Ekim 2014'te tezgâhlandý. (15 Temmuz FETÖ hain darbe giriþiminden 1,5 yýl önce)
HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 6 Ekim 2014'teki toplantýsýnýn ardýndan þu açýklama yapýldý: "Kobani'de yaþanan katliam giriþimine karþý 7'den 70'e bütün halklarýmýzý sokaða, alan tutmaya ve harekete geçmeye çaðýrýyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir..."
Olaylarýn fitilini bu açýklama ateþledi. Doðu ve Güneydoðu Anadolu bölgelerindeki iller olmak üzere birçok kentte terör örgütü yandaþlarý sokaklarý yangýn yerine çevirdiler.
35 ilde bölücü terör örgütü PKK'nýn gerçekleþtirdiði olaylarda, 2 polis þehit oldu, 31 kiþi hayatýný kaybetti. 139 polis yaralandý.
Diyarbakýr'da 3 arkadaþýyla yoksullara kurban eti daðýtan Yasin Börü, camdan atýldý, üzerinden araba ile geçildi ve annesi onu ayaðýndaki benden tanýyabildi... Devlet otoritesine isyan gösterilerinde, saldýrýya uðrayan 25'i kaymakamlýk binasý, 67'si emniyet, 29'u siyasi parti olmak üzere bin 113 bina hasar gördü.
Bugün Selahattin Demirtaþ'a ve HDP'ye sahip çýkanlar bunlarýn hiçbirini hatýrlatmýyorlar.
Mahkeme kararlarýndan sonra CHP'de, baþta Özgür Özel ve Ekrem Ýmamoðlu'nda haliyle moraller bozuk. "Bu dava siyasî bir davadýr" deyip duruyorlar.
DEM Parti yönetimi de CHP'ye bozuk.
DEM Parti Sözcüsü Ayþegül Doðan, Kobani Davasýnda verilen kararlarýn ardýndan yapýlan MYK toplantýsý sonrasý yaptýðý açýklamada þöyle sitem etti:
"Muhalefet daha bir arada, daha birleþik bir mücadele verseydi bugün HDP'li siyasetçiler içeride olur muydu diye düþünmeye bütün kamuoyunu davet ediyoruz."
Bölücü terör örgütü PKK'nýn partileri HDP/DEM, siyasî mücadeleyi sadece Kandil'in talimatlarý ile yürütüyor. Barýþ, demokrasi, halklarýn kardeþliði sözlerinin hiçbirinin inandýrýcýlýðý yok. Çünkü PKK'ya, bölücü teröre bugüne kadar tek itirazlarý olmadý. Tam tersine meydanlarda, "Apo'nun heykelini dikeceðiz", "Daðlardaki arkadaþlara selam gönderiyoruz" diyen hep bu partilerin yöneticileri oldu.
Þimdi þahsen ben, "Kobani Davasý kararlarýndan sonra Anayasa Mahkemesi'ndeki HDP'nin kapatýlmasý davasý ne olacak?" diye merak ediyorum.
Son mahkeme kararý da mý, Anayasa Mahkemesi'ni etkilemeyecek?