Kocaman hüsran!

Fener’in Avrupa Ligi’nde AEL karşısında sergilediği futbol, kazanmış olmasına rağmen beğenilmemişti. Antalya önündeki ise bırakın iyi oynamayı, rezil bir performans ortaya koydu. Böylesine bir skorla kendi evinde Antalya’ya aciz bir durumda yenilebiliyorsa Fener için söylenecek iyimser tek kelime bulamıyorum.

Akıl almaz savunma hataları yapan Bekir ve Serdar, sanki Antalya’ya gol davetiyesi çıkarabilmek için uyumsuz bir görüntü sergiledi. İlk yarıda Diarra üst üste 2 gol atarken, Fener’den ismini zikrettiğim bu iki oyuncunun sahadaki görüntüleri zai ilani verir gibiydi. Krasic-G.Gönül ikilisi, Krasic’in vurdum duymaz, hazır olmayan görüntü sergilemeyen şekli ve şemali, Gökhan’ın da performansını eksinin altına düşürdü. Kuyt’ta inanılmaz bir form düşüklüğü var. Krasic’in yerine oyuna giren Stoch futbolu bırakmış emekliler gibiydi. Her ayağına gelen topu ezdi ve kaptırdı. Fener’de bir tek Sow vardı. Didindi, gol atmak için uğraş verdi; 1 gol attı, bir topu da direkten döndü.

Fener’in sadece takım halindeki sınıftakalmışcasına sergilediği fuboldan çıkıp, Antalyaspor’dan bahsetmek isterim. Mehmet Özdilek’i kutluyorum. Sahaya takımını iyi futbol oynatmak için sürmüş, sakin, akıllı ve topu ayağa oynayarak, Fener’i şaşkına çevirdi. Pas yüzdeleri mükemmeldi, hücumda da iyi çoğalıyor, kontrataklarla da inanılmaz gol pozisyonları üretiyorlardı.

Deniz’in 3. Antalya golünü kaydettiği görüntülerde Fener orta sahasından veya savunmasından herhangi bir Allah’ın kulu  neredeyse yoktu. Volkan kalesinde 3 gol görmesine rağmen, hiçbir golde ‘hatalı’ diyemem, asla suçlamayamam. Çünkü gollerde yapacağı hiç ama hiçbir şey yoktu.

Aykut Kocaman kardeşimi anlamakta zorlanıyorum. AEL Limassol maçında kazandı kazanmasına da ortaya konulan kötü futbola neden önlem almıyor ya da alamıyorsun? Böylesine çağdışı futbol sergileyen Fenerbahçe’nin teknik patronu olarak maç sonu basına karşı konuşmalarında herhangi bir mazerete sığınma lüksüne sahip değilsin. Bu Fenerbahçe senin olabilir, ama bu koskoca bir hüsrandır.