Köfteci Ramiz McDonald’s a karşı

Geçen hafta oynanan ve Akhisar Belediye'nin Fenerbahçe'yi 2-0 yendiği maçın en ilginç yanı muhtemelen Aksihar Belediyespor'lu futbolcularının göğüs reklamının Köfteci Ramiz olması idi.

Köfteci Ramiz Akhisar bölgesinin çok iyi bir açılım yakalayan ünlü köftecisi.

İstanbul'da da şubelerini görüyorum, muhtemelen başta Ankara olmak üzere başka kentlerimizde de şube açmışlardır, eminim iyi de para kazanıyorlardır, güzel iş yapıyorlar, analarının aksütü gibi helal olsun.

Ama, nihai analizde, son kertede bir köfteciden bahsediyoruz.

Ve bir köftecinin sponsorluk yaptığı bir takımdan bahsediyoruz.

Ve, öte yanda, bu takımın eze eze yendiği çok büyük bütçeli, Nato müteahhitleri tarafından yönetilen Fenerbahçe'den bahsediyoruz.

İllaki de köfte üzerinden bir mukayese istersek Akhisar Belediyespor köfteci, Fenerbahçe ise en azından McDonald's.

Ve köfteci Ramiz McDonald's'ı yeniverdi. Unutmayalım Akhisar daha altı sene önce üçüncü kümede oynayan bir takım. Köfteci Ramiz McDonald's ı yeniyorsa bunun tek evet tek bir açıklaması vardır. Bu açıklama da McDonald's, pardon Fenerbahçe ya da başka bir büyük takımın kötü yönetiliyor oluşudur.

Sadece Fenerbahçe'ye yüklenmeyelim, biraz da Beşiktaş'tan bahsedelim.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş kendi sahasında Eskişehirspor ile berabere kaldı, olabilir. Sahada dökülen, bu da olabilir, bir Demba Ba vardı, Biliç Demba Ba'yı maçın sekseninci dakikasında kenara aldı.

Beşiktaş İstanbul'da iki puan kaybetmek üzere, maçın son on dakikası, kenara alınan Demba Ba sakin adımlarla doğru soyunma odasına gitti, maçın son on dakikasını kulübede arkadaşlarıyla beraber seyretmeye bile tenezzül etmedi.

İşte bu olmaz.

Beşiktaş Eskişehirspor ile berabere de kalır, yenilir de ama bir futbolcusu bu kadar ilgisiz olamaz.

Bu Demba Ba'ya yönetim bu tutumu nedeniyle ceza vermez ise artık Beşiktaş'ın amatör ruhundan falan bahsetmek imkansız hale gelecektir.

Akhisar Belediyespor bu iki büyük takımımızı da döver zira Fenerbahçe maçında yine sekseninci dakikada yorulan ve oyundan alınan Gekas'ın, üstelik iki şahane de golü var, maçın son on dakikasında yedek kulübesinde çırpınıp sahadaki arkadaşlarına nasıl seslenerek destek olduğunu görmek lazım.

İlginç ve keyifli bir sezon geçireceğiz İnşallah.

Bakalım bu akşam Fenerbahçe Konyaspor karşısında ne yapacak?