Kolay galibiyet

UEFA gelirlerinin geçici olarak durdurulması haberi ile sarsılan Fenerbahçe, futbolcularının antrenman boykotu yaptığı sorunlu ve zayıf rakibi Mersin İdman Yurdu karşısında ilk yarıda Mehmet Topal’ın kişisel gayreti ile yaptığı asist sonrasında Hasan Ali ile golü bulurken, Persie, Gökhan Gönül ve Alper’in beceriksizlikleri nedeniyle farkı yakalayamadı. İlk yarıda Persie ve Nani oldukça etkisiz görünürken, Alper ve Mehmet Topal en etkili isimlerdi.

2. yarıda bulduğu gollerle farkı açan Fener, ligden düşmenin en güçlü adayı olan rakibinden gol yedi ve bariz pozisyonlar verdi. Kadro konusundaki bazı takıntılarından kurtulamadığı görülen Pereira, Terim’in ısrarla oyattığı Ozan’ı ısrarla ilk 11’de oynatmayarak tercihini kendisinin transfer ettiği, son Konya maçının formsuz oyuncusu Josef’ten yana kullanmaya devam ediyor. Yine Konya maçında etkisiz oyunu nedeniyle ikinci 45 dakikada oyundan alınan Persie ilk onbirde oyuna başlarken, gayretli oyunu ile son maçta Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren tek golün sahibi Fernandao ise isminin yetersizliğinden olmalı, müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

Bu galibiyet Fenerbahçe’yi aldatmasın, çünkü hala tam olarak takım olamadılar ve hak edenler değil, isimler ilk 11’de  forma buluyor. Fener’in Galatasaray ile oynadığı derbide hakem Fırat Aydınus ve yardımcısına 8.4 ve 8.5 gibi yüksek notlar veren gözlemci Yunus Yıldırım’ın o maçtan sonraki ilk süper lig maçında yine Fenerbahçe karşılaşmasına verilmiş olması hakemler adına kafa karıştıran bir durumdu. Hakem Alper Ulusoy takdir haklarını genelde Fenerbahçe’den yana kullandı ve Nurullah’a gösterdiği kırmızı kart tartışmaya açıktı.