Kolesterol hapları ve SİZ

"Yeni Küresel Sağlık Düzeni” daha doğrusu DÜZENSİZLİĞİ!

Sevgili dostlar, daha önce yazılarımda ve programlarımda defalarca ele aldığım ve her gün yeni örneklerini gördüğüm “korkunç gerçek”... Yeni bir düzen ve değişen şartlara uygun olarak kurulan “insanı baskı altına alan” acımasız sistem...

Peki nedir bu düzen ve nasıl çalışıyor?

Yapı, korkunç detaylardan oluşuyor ve bu düzenin ana bileşenleri olan küresel ilaç kartelleri tek bir amaç uğrunda ilerliyorlar; çıkardıkları her ürüne dünya genelinde kaç milyon bağımlı yani zorunlu abone yaratabilirler...

Ürün-aboneleri, “sağlığın, hayatın elden gidiyor” baskısı altında korkutulan ve varlıkları hortumlanan kitleler ve ortaya çıkan “milyar dolarlık” bir Pazar! Dikkatli bakınca “gerçek” korkunç ve bir o kadar da üzücü!  

Yeni nesil olarak adlandırılan ilaçların hesapları “aylık bağımlı cirosu” mantığı üzerinden yönetiliyor ve o ilacı pazarlayanlar için “kullanıcılar” sadece aylık ödemeleri ifade ediyorlar! Ya o insanların hayatları, aileleri, sağlık durumları ve etkilenen ikincil-üçüncül şahıslar! Onlar önemli değil, tek bir gerçek var; etkisi tam olarak kanıtlanmasa bile “algılamayı pazarla, gelire çevir”!

Bugün size “bu sınıfa” giren ve “yeni nesil” olarak adlandırılan ilaçlardan olan “kolesterol haplarını” tanıtacağım. Konuya bir de benim gözümden ve özellikle dünya “literatürüne” geçmiş haberler eşliğinde bakın ve bir daha sorun; hangisi doğru kullanmak mı, kullanmamak mı?

İşte örnekler;

1 - Archives of Neurology tıp dergisi: ABD’li bilim adamları, beyin kanaması sonucu inme geçirmiş hastaların, kısaca “statinler” adı verilen kolesterol düşürücü ilaçları almamaları gerektiği uyarısında bulundu. Tam teşekküllü Massachusetts Hastanesi ve Harvard Tıp Okulu doktorlarından Brandon Westover başkanlığındaki bir grup Amerikalı bilim adamı tarafından yapılan araştırma, “statinler”in inme geçirmiş hastalarda ikinci kez inme geçirme riskini artırdığını gösterdi.

2- İtalyan Tıp Dergisi ve Amerikan Basını: Statinlerin, kalp damar hastalığı hikâyesi olmayan fakat orta veya yüksek risk grubunda bulunanlardaki etkinliğini belirlemek amacıyla toplam 65 bin 229 kişiyi kapsayan 11 klinik çalışmanın değerlendirildiği meta-analizde ortaya çıkan gerçek şu: Ortalama olarak 3.7 senelik statin tedavisi tüm sebeplere bağlı ölümlerde bir azalma sağlamadı.

3- İtalyan Tıp Dergisi ve Avrupa Basını: “Statinler”in kalp yetersizliği olanlardaki etkinliğini belirlemek için İtalya’da 357 kalp ve iç hastalıkları merkezinde yapılan araştırmada günde 10 miligram “rosuvastatin” alanlarda klinik gidişin değişmediği ortaya çıktı.

4- Avrupa Basını: Statinlerin yüksek kalp-damar hastalığı riskine sahip olan ve diyalize giren hastalardaki etkinliğini belirlemek için düzenlenen ve kan diyalizi yapılan 2 bin 776 hasta üzerindeki milletlerarası bir çalışmada günde 10 miligram “rosuvastatin”in etkinliği araştırıldı. Ortalama olarak 3.8 sene takip edilen hastalarda ilacın LDL-kolesterolü azaltmasına rağmen, kalp krizi, felçler ve kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerde bir azalma olmadı.

Sevgili dostlar, daha önceki yazılarımda da, bu haberleri ve bilimsel araştırmalara ait gerçekleri paylaştım, paylaşmaya da devam edeceğim. Söz konusu “insan sağlığı” ve ortada cevaplanması gereken çok ciddi sorular var...

Sonuç: Çevremde bu ilaçlara başlayan ve bir daha bırakamadan yıllardır “bağımlısı” haline gelen yüzlerce insan var. Sizlerin de var ve her gün içimizden birileri “kolesterol, antidepresan, hormon” ve birçok başlık altında bu topluluğa katılıyorlar... Aylık düzenli olarak birilerine gelir aktarıyorlar ve akıllarında hep aynı soruyu taşıyorlar; gerçekten işe yarıyor mu ?

Son söz: Konu çok kapsamlı ve hepimizin sağlığı için çok kapsamlı bir şekilde irdelenmesi, ele alınması gerekiyor. Çok yakında Sansürsüz Özel’de “ilaç bağımlılığı ve yeni sağlık düzeni” dosyasını tartışmaya açıp, elimizden geleni sizlerle paylaşacağız...