Kolesterol haplarına sizi de bağladılar mı?

Sevgili dostlar, “Yeni Küresel Sağlık Düzeni” konusunu daha önce bu köşede ele almış ve “insanı baskı altına alan” acımasız sistemin detaylarını elimden geldiğince aktarmıştım. O günden bu yazıyı yazdığım saate kadar “keşke bilmeseydim” dediğim yeni detaylara ulaştım ve bir kez daha emin oldum; YENİ DÜNYA DÜZENİ “sömürmek, kanımızı emmek ve bizi psikolojik olarak baskı altında tutmak” üstüne kuruluyor...

Bu noktada bu DÜZEN’i sizlere yeniden hatırlatmak ve ortaya koymak istiyorum; nedir bu düzen ve nasıl çalışıyor?

Maddeler halinde ilerleyelim;

1- İlk amaç “kimliksizleştirilmiş”, yıpratılarak her türlü “sömürüye açık” hale getirilmiş ortalama bir DÜNYA VATANDAŞI kurgulamak.

Bundan sonrası “Sağlık, Finans, Çevre ve birçok başlık” altında şekilleniyor. Bizim bugün ele alacağımız Sağlık başlığı altındaki “ilaç endüstrisi ve küresel ilaç kartelleri”!

Küresel karteller tek bir amaç uğrunda ilerliyorlar; çıkardıkları her ürüne dünya genelinde kaç milyon bağımlı yani zorunlu abone yaratabilirler!

Sistem de aslında çok basit, ürün aboneleri, “sağlığın, hayatın elden gidiyor” baskısı altında korkutulan ve varlıkları hortumlanan kitle arasından sağlanıyor. Korku altında “doğru karar” vermeyenler ve ortaya çıkan “milyar dolarlık” bir pazar!

Yeni nesil olarak adlandırılan ilaçların hesapları “aylık bağımlı cirosu” mantığı üzerinden yönetiliyor ve o ilacı pazarlayanlar için “kullanıcılar” sadece aylık ödemeleri ifade ediyorlar! Ya o insanların hayatları, aileleri, sağlık durumları ve etkilenen ikincil-üçüncül şahıslar ! Onlar önemli değil, tek bir gerçek var; etkisi tam olarak kanıtlanmasa bile “algılamayı pazarla, gelire çevir”!

Sevgili dostlar, ana ve alt başlığı tanımladıktan sonra bir detay daha verelim ve pazarlanan bir ürüne “kolesterol haplarına” değinelim...

Yine maddeler halinde ilerleyelim;

1-“Statinler” adı verilen kolesterol düşürücü ilaçların ETKİSİ kesin değil!

2- Bunu ben söylemiyorum, bilimsel yayınlar ortaya koyuyor. İtalyan Tıp Dergisi şu tezi savunuyor; toplam 65.229 kişiyi kapsayan 11 klinik çalışmanın değerlendirildiği meta-analizde ortaya çıkan gerçek şu:  ortalama olarak 3.7 senelik statin tedavisi tüm sebeplere bağlı ölümlerde bir azalma sağlamadı.

3- Konu bu kadarla da kalmıyor ve “etkisizlik” iddiası devam ediyor. İtalyan Tıp Dergisi aynı sayıda şuna da yer veriyor;  “Statinler”in kalp yetersizliği olanlardaki etkinliğini belirlemek için İtalya’da 357 kalp ve iç hastalıkları merkezinde yapılan araştırmada günde 10 miligram “rosuvastatin” alanlarda klinik gidişin değişmediği ortaya çıktı.

4- ABD’de de durum farklı değil. Amerika’da 2.776 hasta üzerindeki milletlerarası bir çalışmada, günde 10 miligram “rosuvastatin”in etkinliği araştırılıyor ve durum farklı değil! Ortalama olarak 3.8 sene takip edilen hastalarda ilacın LDL-kolesterolü azaltmasına rağmen, kalp krizi, felçler ve kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerde bir azalma olmuyor!

Sevgili dostlar, Türkiye’de bu ilaçları yazan birçok tıp doktoru ile yaptığımız program öncesi-sırası ve sonrası konuşmalarda ortalama düşünce aynı noktada kilitleniyor; etkisi kesin değil ama en azından rahatlatan bir etkisi olmalı ve en önemlisi ya yararı varsa ! Bu noktada onlara da sorduğum soru aklıma geliyor; ya yoksa ve yan etkileri çok daha fazlaysa?

Sonuçlar;

1- “YA VARSA, YA YOKSA” ile bu iş olmaz! Söz konusu “insan sağlığı” ve ortada cevaplanması gereken çok ciddi sorular var...

Çevremde bu ilaçlara başlayan ve bir daha bırakamadan yıllardır “bağımlısı” haline gelen yüzlerce insan var.

Her gün içimizden birileri “kolesterol, antidepresan, hormon” ve birçok başlık altında bu topluluğa katılıyorlar...Aylık düzenli olarak birilerine gelir aktarıyorlar ve akıllarında hep aynı soruyu taşıyorlar; gerçekten işe yarıyor mu? Yarama kısmını geçtim YAN ETKİLERİ?

Son söz: Daha önce bu tip çıkışlarımda çok büyük zararlar gördüm. Yine görebilirim hiç önemli değil! Birilerinin “yol açması” ve bu çıkışları yapması lazım. Yüzlerce çocuk, genç, anne, baba ve her yaştan insan YENİ DÜZEN’in esiri haline geliyor ve “DUR” diyebilecek bilim insanları seyrediyor ! Konuya devam edeceğiz...