Kolonya uçucu, parfüm kalıcıdır

Lig başlarında topallayan, ama sonradan toparlayan çok olur. Özellikle dört büyüklerin, bu konuda efsane olmuş nice örnekleri var... Mesela F.Balçe; 3-0’lık İstanbulspor yenilgisi ile başladığı sezonda, o öfke ile yeni transfer Alman kaleci Enke’yi, ertesi gün ülkesine postalamıştı. Adam intihar etti, F.Bahçe şampiyon oldu.

Başka örnekleri sıralamaya gerek yok. Bilenler biliyor... Bu yüzden; geçtiğimiz hafta puan kaybeden ya da (Beşiktaş gibi) puan kaybetmek üzereyken sıyıran takımlar için, derin endişeye gerek yok... Bunlar olur. Sezon başlarının şanındandır.

Yaşanan puan kayıplarının temel nedeni, takımlarına yeni katılan (Özellikle) yabancı futbolcuların uyum sorunudur.

Hatırlayın... Aboubakar ilk geldiğinde, öyle tutuktu ve öyle acemice işler yapıyordu ki; Beşiktaş yönetimine “Bu adamı  bulmak için çok mu aradınız?” türünde alaycı eleştiriler yapılmıştı. Adam sonradan en büyük silah ve neredeyse ilah oldu... Hatta Mario Gomez için bile, ilk haftalarda burun kıvrıldı.

Ribery bizim lige adım attığında, “Anelka’nın bonusu” diye günlerce matrak geçilmişti. Sonradan ona “Rüzgarın Oğlu” denildi ama; Fransız futbolcu bu kez bizden kaçıp dünya yıldızı oldu.

Anlayacağınız... İlk haftaların röntgeninden teşhis yapılmaz. Kesin hüküm için MR, hatta konsültasyon gerekli... Sabırlı olun!

***

Eğer şaşıracaksanız, G.Saray’ın Antalya’da puan kaybına şaşırmayınız. Sahaya, 8-9 yabancıyla çıkarak ilk üç haftada nasıl başarılı olduğuna şaşırınız. Zor olan odur!

F.Bahçe ve Beşiktaş; yenilerini takıma oturtmaya çalışırken bir sürü sorun yaşıyor ama, G.Saray’dakiler sanki 4-5 yıldır birlikte oynuyormuş gibi şaşırtıcı bütünlük gösterdi. Puan kaybına üzüleceğine, bu uyuma şükret!

Bak Beşikkaş; Porto maçı yaklaştı diye, henüz hazır olmayan Lens ve Negrado’yu (Şampiyonalar Ligi için) mecburen sahaya sürdü... Aynı şekilde F.Bahçe, Valbuena dışında onlarca yenisinin henüz bereketini görmedi. G.Saray’da bu sorun var mı? Yok!

***

Öyle bir dönemdeyiz ki; ne çok iyiyiz diye göbek atmaya, ne de batıyoruz diye karalar bağlamaya gerek yok. İyi ve kötü ne varsa, kolonya kokusu gibi uçucudur. Kalıcı parfüm olup olmadıklarını, futbol zamanla kanıtlar. Beklemesini bilin.