Konya, Fener’in yoluna taş koydu

Geçen hafta Osmanlıspor önünde kaybettiği iki puan için gözyaşı döküp umutsuzluğa kapılan ancak ertesi gün şampiyonluk yolundaki tek rakibi Beşiktaş’ın üç puan kaybetmesi ile Konya deplasmanına avantajlı olarak gelme şansını elde eden Fenerbahçe, bitime 5 dakika kala Ali Çamdalı’nın golüne teslim oldu ve mutlu son mücadelesinde ağır bir darbe aldı. Ev sahibi Konyaspor ise ligin 2. yarısındaki on haftalık süreçte hiç yenilmeyip sadece üç gol yemiş ve 24 puan toplamış çok başarılı bir takım olarak Fenerbahçe’nin karşısına çıkmıştı. Kanarya’yı da devirip istikrarını devam ettirdi.

İlk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçen oyunda Ömer Ali ve Volkan Şen’in kişisel gayretleri ile getirdikleri toplardan her iki takım da birer gol bulunca ilk devre berabere bitti.

İkinci yarıda ise daha atak oynayan takım Fenerbahçe olmasına rağmen istediği golü bir türlü bulamadı.

2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde düdük çalacak ve finalin en güçlü adaylarından birisi olarak gösterilen Cüneyt Çakır, ligin 2. yarısında Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile oynadığı maçı yönetmiş ve Kanarya lehine verdiği kararlar nedeniyle oldukça eleştirilmişti. O maçtan sonra sadece bir Süper Lig maçı yöneten Cüneyt Çakır şimdi tekrar Fener maçına verildi.

Peki bu MHK ne yapmak istiyor? Bu ülkede Cüneyt Çakır haricinde Fenerbahçe maçı yönetecek başka hakem yok mu? Eğer ki Beşiktaş maçındaki hatalar Fenerbahçe aleyhine olsa ve Fenerbahçe puan kaybetseydi MHK yine Cüneyt Çakır’ı bu maça verebilir miydi? Bu atamalar kesin bir şekilde hakemlerin kafasını karıştırmaya yöneliktir.

Hakem Fenerbahçe teknik direktörünün Konyasporlu Ömer Ali ile itişmesinde Pereira’yı ihraç etmemekte doğru yaptı. Konyaspor’un ilk golü öncesinde Ömer Ali çok az bir fark ile ofsayt gibi göründü. Ve daha öncesinde de Ali Çamdalı’nın topu kolu ile düzeltmesini hakem göremedi.