Köprünün altından daha çok su akar

Fenerbahçe’nin bugünlere kadar oynadığı maçlar Konya yenilgisi hariç Ersun Yanal’ın takımı olmaya başladı. Kazanmış olduğu puanlarla zirveye oturdu. Son Trabzon maçı 90 dakikası güzel, maç skor olarak kötü bitti. Fenerbahçe’de golcü olarak şimdilik 5 golle Kuyt’ı gösterebiliriz. Kanarya takım oyununa yaklaşan bir düzen içinde yoluna emin adımlarla giden oldu. Bundan sonrasında oynayacağı maçlar Fenerbahçe’ye yakışır düzeyde kazana kazana gitmesini bekliyoruz. İyi kadrosu var dediğimiz Fener’de Alper Potuk hala bir var bir yokları oynuyor. Genç Salih Uçan ise unutulmak üzere. Arsenal’in takibinde olan bu futbolcu kendi takımında yer bulamazken, İngiliz devi nasıl peşine takıldı onu da sorgulamak gerekir. Fenerbahçe’de Caner’in mükemmel futbol sergilediğini izler olduk. Olağanüstü takım oyuncusu. Bireysel yetenekleri üst düzeye çıktı. Biraz agresif olması sarı kartlara yaslıyan oluyor. Biraz dikkatli olsun dört dörtlük futbolcu haline gelecek.

Geçelim Galatasaray’a...

Lige iyi başlamadı. Fatih Terim-Ünal Aysal kavgası başka bir alemlere sürükledi. Fatih’in yerine Mancini geldi, ayağının tozuyla Juventus’la berabere kaldı. Akhisar yenilgisi ise şaşırttı. Galatasaray’da özellikle Drogba’nın şahsi gayretiyle goller atar olması adına yakışır görüntüde. Sneijder ise o bildiğimiz tarzdaki zirveyi yakalayamadı. Daha ligin başındayız. Galatasaray yoluna devam eder ve zirvedeki yerini alır. Şampiyonlar Ligi’ndeki ümidi ise biraz sıkıntılı gözüküyor. Üç kulvarda yoluna devam eden Galatasaray’ın en büyük arzusu Şampiyonlar Ligi’nde en azından ikinciliği yakalamak. Kolay değil. Oldukça zor bir kulvar. Ama eleman futbolcularıyla hem ligimizde hem kupamızda başarıyı elde eder ama Şampiyonlar Ligi hiç de kolay değil!

Beşiktaş Bilic ile çok farklı futbol sergiliyor. Agresif, topa sert ve presli futbola özen göstermeleri Gökhan Töre’nin inanılmaz performansı, Beşiktaş’ın iyi yolda olduğunu gösteriyor. İbrahim Toraman ile Sezer’in kavgaları ise hem kendilerini yoklara soktul hem de takımın düzenini bozmaya başladılar. Sonuç itibariyle Beşiktaş yönetimi de gereğini yaparak her iki oyuncuyu kadro dışı bıraktı.

Trabzonspor UEFA’da Henrique ile çok başarılı oldu. Colman bir var bir yokları oynuyor. Kaleci Onur görevini layıkıyla yapıyor. Takım oyunu olarak Mustafa Hoca da mütüvazi bir şekilde başarıyı elde etmeye çalışıyor.