Koruma meselesi...

Bir organizasyonda Kıvanç Tatlıtuğ’u korumakla görevlendirilen kişi Show TV muhabirini darp etmiş. Bu çirkinlik karşısında özür dilemek de korumayı sağlayan Ay Yapım’ın sahibi Kerem Çatay’a düşmüş.

Kerem Çatay doğrusunu yapmış ve tahminen bir daha o şirketle çalışmaz ama olayı umursamadan yoluna devam eden Kıvanç Tatlıtuğ ve bu işi mesele haline getirmeyen Show Haber sizce biraz ayıp olmadı mı?

“Mütalaa istemek...”

Bazı kelimelerin kullanımında özellikle genç kuşak arkadaşlar sıkıntı yaşıyorlar. Dün sabah benzer bir durum CNN Turk’te yaşandı. Er Sevag davasıyla ilgili haberin anonsunda “Savcı mütalaasını istedi” gibi garip bir cümle kuruldu. Bir sürü kanalda ve programda zaman zaman benzer hatalar oluyor.

Bir de birbirine karıştırdığımız kelimeler var. Mesela yürek, kalp, gönül... Gönül ve kalp çok fazla kullanılıyor ama yürek biraz unutuldu, o yüzden kullanılması gereken yerlerde bile “gönül”ün kullanıldığına şahit oluyoruz.

Türkçe’nin ekranlarda daha doğru ve daha zengin kullanımı için RTÜK bir rehber hazırlatmalı...

Alemin Kıralı

Atv’nin garip bir durumu var, başkası yapınca normal karşılanan birşey Atv’de yaşanınca nedense yer yerinden oynuyor. Alemin Kıralı’nın kaldırılmasından söz ediyorum.Geçen sezon iyi giden bir diziydi ama bu sezon gereken sabır gösterilmesine rağmen geçen sezon gösterdiği başarıyı yakalayamadı. Haberi medya sitelerinde öyle bir verildi ki bu sezon kalkan tek dizi Alemin Kıralı’ymış gibi bir hava estirildi.

Oysa bir sürü kanalda bir sürü dizi ve yarışma final bile yapamadan yayın hayatına veda etti. Bu sezon hem gündüz hem de prime-time’da iyi işler yapan Atv’nin bu kadar fazla dikkat çekiyor olması hayra alamet mi değil mi, bilemedim doğrusu...