Kösem Sultan geliyor...

Sıfırdan mesleğe başlamış ve çok çalışarak başarılı olmuş az sayıda adam vardır televizyon piyasasında.

Med Yapım’ın sahibi Fatih Aksoy öyledir mesela. Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdi ama yayıncılığa sıfırdan başladı, Türkiye’de bir döneme damga vuran yapım şirketi oldu. Bir başka isim Timur Savcı.

Daha öğrenci olduğu dönemde çalışmaya başlamış sonra hukuk fakültesi eğitimini yarıda bırakıp kendi şirketini kurmuş biri. Ardından yürüdü gitti zaten.

Çalıkuşu ya da Muhteşem Yüzyıl demem bile yeterli olacak. Tüm bunları rahat rahat yazdım zira zamanında Muhteşem Yüzyıl’ın rüyalardan tanıtım yapmasına en fazla tepki gösteren kişi de bendim... Şimdi Kösem Sultan’ı yapmaya başlamış Timur Savcı. Eylül’de Star Tv’de izleyeceğiz bu yeni dönem dizisini.

Hülya Avşar, Safiye Sultan, Beren Saat de Kösem Sultan’ı oynayacakmış. Beren Saat kısmına hiç itirazım olmaz ama Hülya Avşar kısmına dair endişelerim var. Endişemin sebebi Hülya Avşar markasının ve davranış modelinin çok baskın olması ve canlandıracağı karakterlerin önüne geçme riski.

Bu proje tutar mı bence tutması son derece muhtemel. Tutmasını ister miyim galiba istiyorum. Niye diyeceksiniz bir adamı en iyi tanıma imkanı olan berberi sıfır kompleks ve iyi bir adam olarak tarif ediyorlar Timur Savcı’yı.

Kompleksi adamlardan o kadar çok çekti ki televizyon dünyası, artık tercihleri bu şekilde yapıyoruz.

Bıçak Sırtı...

Ersoy Dede, 24 Tv’de tam da adının hakkını veren bir program yapıyor. Aynı programı Haber 7’de yaptığı dönemde konuğu olmuştum, aslında program ruhu aynı ama zemin sertleşince fark daha da artıyor. Dün gazetelerin internet sitelerinde Çarşamba gecesi yapılan programın yankıları vardı.

Sonra sabah Ersoy’un twitter hesabına baktım, Ahmet Hakan’a mesaj yolluyordu. İşini iştahla yapmak denir ya, Ersoy Dede şu an tam da bu tanımlamanın içini dolduruyor...

TRT popüler çocuklar yarışması... 

20 Haziran Cumartesi günü ekran başında olmak da fayda var. TRT Ankara’dan canlı yayınlanacak ve ünlü isimlerin konuk olacağı final halen herkese açık.

Merak edenler herhangi bir arama motoruna TRT Popüler Çocuk yazarlarsa şartları görebilirler...