Kosova galibiyeti kimseyi aldatmasın

Geçtiğimiz Temmuz ayından beri Arda Turan, Burak Yılmaz ve bir kaç futbolcu ile ilgili olarak gereksiz bir kaos yaratan Fatih Terim, ilk üç maçtaki başarısızlığı sonrasında çark ederek hiç bir şey olmamış gibi bu oyuncuları kadroya alıp oynatarak Kosova’yı yendi ancak kendisini de bitirdi!

Uzun bir aradan sonra Gökhan Gönül ile oyuna başlayan Fatih Terim, stoper mevkiindeki gereksiz takıntısını sürdürerek şu anda Türkiye’nin en formda savunma oyuncusu Yalçın Ayhan’ı yedek kulübesinde oturtup orta alan oyuncusu Mehmet Topal’ı stoper oynatmaya devam etti. Oyunun ilk yarısında daha baskılı oynayan ve zayıf rakibi karşısında Volkan Şen ile sağ kanattan ataklar yapmaya çalışan ancak iki kafa vuruşu haricinde hiç bir pozisyon bulamayan ve son dakikada ise rakibine çok önemli bir gol fırsatı veren sıradan bir Millî Takım izledik.

2. yarıya Oğuzhan’ın yerine Yunus ile başlayan Milli Takımımız Burak ile bulduğu golün ardından Volkan’la durumu 2-0 yaparken yine önemli gol pozisyonları verdi. Finlandiya karşısında bir puan alabilen zayıf Kosova takımını yenmiş olmak sakın ola kimseyi kandırmasın. Maçı yöneten 38 yaşındaki Macar Bognar UEFA içinde 2. Kategoride yer alan bir isim ve dün akşam da verdiği ve vermediği  dengesiz faul  kararları ile tepki çekti. Oyunun hemen başında Kosovalı Perdedaj ‘ın Arda’yı formasından tutup çekerek düşürmesini ihtar yerine konuşarak geçiştirmesi komikti. Burak’ın ceza alanı dışında kendisini abartılı şekilde yere bırakmasında oyunu devam ettirmesi doğruydu. Umut vaadeden atağı kesecek şekilde Burak’ı düşüren Rrahmani’ye, kontrolsüz faul yapan Alushi’ye ve hakeme el kol hareketleri ile itiraz eden Burak Yılmaz’a  gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Volkan Şen’in rakip ceza alanı içinde penaltı beklentisi içinde yerde kaldığı pozisyon ise tartışmaya açıktı.