Kosova’yı 2’nci yarıda çözdük

Gücü belli bir takım Kosova. Hırvatistan karşısında 6-0 gibi ağır bir skorla yenilen Kosova takımı, Ukrayna deplasmanında varlık gösteremezken, ilk 3 maçta aldığı 1 puanla grubun en zayıf halkası.

İlk 15 dakikada oyuna istediğimiz gibi başlamadık. Ağır oynadık. İlk etkili atağımız 19’da duran toptan gelen ortaya Mehmet Topal’ın kafa vuruşu direkte patladı. Ama anlaşılmaz şekilde Kosova’nın kalemize her seferinde rahat atak yapıp şut denemesinde bulunması endişe vericiydi. 2. etkili atağımızda Volkan’ın bireysel çabasıyla adam eksiltip şut olarak köşeye yolladığı topta kaleci Ujkani gole izin vermedi. Merkezden Hakan Çalhanoğlu uzaktan şutlarıyla, sağ kanattan Volkan Şen adam eksilmeleri ve coşkusuyla ilk yarıda en etkili isimlerdi. Oyun Volkan’ın olduğu sağ kanattan akarken, Arda sol kanatta etkisizdi. İlk yarıda etkisiz olan bir diğer isim ise Burak’tı. Bu oyuncunun ilk yarının son dakikasında yakaladığı ve kafayla vurduğu şut haricinde pozisyonu yoktu. Bekler Gökhan ve Hasan Ali de hücum gücümüze etki eden bindirmeleri ve ortaları yapamadılar. Kosova 45+1’de net pozisyonu direğe nişanlamasa soyunma odasına 1-0 yenik gidecektik.

İkinci yarıda Oğuzhan’ın yerine oyuna giren Yunus Mallı, hem Selçuk’un hem de Oğuzhan’ın yapmadığı dikine oyun ve adam eksiltmeyi 51’de yapıp topu ceza alanında Burak ile buluşturdu. Burak da iyi bir vuruşla “Oh be” dedirten ilk golü attı. Bu golden sonra Kosova çözüldü. Arda’nın da ikinci yarıda oyuna katkısı ile sonuca gittik. Günün etkili ismi Volkan Şen Milli Takım’daki ilk golünü 55’te atarak skoru ikilerken, güzel oyununu da taçlandırdı. Böylece Kosova engelini ikinci yarıdaki gollerle geçip Dünya Kupası elemelerinde grubumuzdaki ilk galibiyeti aldık ve puanımızı 5’e çıkardık.