Kötü futbol şanslı galibiyet

Fenerbahçe iyi futbol sergilemiyor. En güvenilir yeri olan savunması bu maçta bireysel hatalar yüzünden kalesini sıkıntılı görüntüler içine soktu. Fener’in takım olarak yapamadığını Akhisar’dan Lopes ters kafa şutu ile kendi kalesine golü atarak yapan oldu. Fener böylesine şanslı golü sahiplerinken ilk yarıyı da galip tamamlayan oldu. 

Fenerbahçe, takım olarak geriye oynamayı çok seviyor. Akhisar’ın penaltıdan kazanmış olduğu gol de Sarı-Lacivertliler’in geri pasından kaynaklanarak kaleci Volkan Demirel’i zor pozisyona soktu. O da penaltıya sebebiyet verdi. Asla kaleci Volkan Demirel’i eleştirmem. Çaresiz kaldı, yapacağı tek hamle vardı, penaltı oldu. 

Akhisar adına Ricardo Vaz Te penaltıdan maçı eşitledi. Daha sonrasında ise Josef de Souza’nın 2. Fenerbahçe golü takımını ateşler diye bekledik. Ama o kadar kötü futbol sergileyen bir Fenerbahçe izledik ki, bu golü koruma adına kendi yarı alanında savunma ağırlıklı görüntüler içine girmek zorunda kaldı. Fenerbahçe pozisyon üretmekte zorlanırken Akhisar ise bulduğu pozisyonları gollere çeviremedi ve Sarı-Lacivertliler’in bu kazanmış olduğu maçta ekmeğine yağ süren oldu.

Ben Fenerbahçe’nin bu kadar kötü futbol sergilemesini hayretler içinde seyrediyorum. Yıldızlar topluluğu diye isimlendirilen Fenerbahçe, acemiler mangası gibi sahada aktif görüntülerden olağanüstü uzak kaldı. Eski maçlarını aratan Lens’in bir tek varlık gösterdiği görüntüde üçüncü Fenerbahçe golü vardı. “İyi oynayan var mıydı?” diye bakıyorum, ne yazık ki bir futbolcunun adını bile telaffuz edemiyorum. 

Fener şansla-mansla maç kazanıyor. Hiç olmazsa güzel futbol oynayabilmek için biraz gayret göstermesi lazım. Hadi utanmasam bu futbolcu topluluğu üzerlerindeki formayı çıkarsalar değil zirveye oynamayı, kümede tutunmaya zorlanırlardı. Bu futbola  seyirci gelmiyorsa kabahati taraftarda değil, ortaya konan futbolda aramak gerek.