Kötü oyun ve Avrupa’ya veda

Süper Lig’de alınan başarısız sonuçlara, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun ilk ayağında Rusya’da alınan yenilgi de eklenince Sarı-Lacivertli camiadaki sıkıntılar iyice artmıştı. İşte böyle bir ortamda oynanan ve tur atlanması durumunda geçici de olsa karabulutların dağılma ihtimali olan bu müsabakada Rus rakibi Krasnodar karşısında beraberlik elde eden Fenerbahçe, taraftarları adına yine hayal kırıklığı yarattı.

Sarı-Lacivertliler’in hocası Advocaat, Sow, V. Persie ve Lens’ten oluşan hücum hattına Alper’i de takviye ederek gol yollarında etkili olabilmeyi düşünerek oyuna başladı. İlk 5 dakika içinde oldukça baskılı oynayan Fenerbahçe gol bulmayı beklerken, Skrtel’in büyük hatası sonucunda Smolov’un ayağından gelen gol ile topu kendi ağlarında görmesine rağmen ilk yarının sonlarında Josef’in kafasından bulduğu gol ile az da olsa umutlandı.

Rus takımı Krasnodar oyuncu kalitesi olarak öyle ahım şahım bir takım değil ancak rakibine iyi basabilen, pas yapabilmeyi iyi beceren bir ekip olarak ilk yarıda Fenerbahçe’ye oldukça sıkıntı çektirdi. Fenerbahçe ise son iki sezondur olduğu gibi bu maçta da orta alanda oyunu derleyip toparlayacak, takımı yönlendirecek usta ve yaratıcı bir oyuncunun eksikliğini fazlası ile hissetti.

Maçın 34 yaşındaki Polonyalı hakemi Pawel Raczkowski uluslararası arenadaki 5. senesini yaşamasına rağmen UEFA tarafından çok da önemli olmayan orta sınıf maçlarda görevlendirilen bir isim. Dün akşam ise acemi bir görüntü veren Polonyalı hakem kart uygulamalarında standardı yakalayamadı ve tüm takdir haklarını Rus takımından yana kullandı.

Oyunun ilk yarısında rakibine yapmış olduğu sert ve kontrolsüz faul için İsmail’e doğru bir sarı kart gösterirken, benzer bir pozisyonda Şener”e faul yapan Naldo’ya ise sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Josef’e tabanı ile rakibine yaptığı sert faul için gösterdiği sarı kart doğru iken Lens’e ise ucuz bir sarı kart çıkardı. İkinci yarıda Sow’a dirseğiyle faul yapan Kaleshin’e ve rakibine sportnenlik dışı bir şekilde hareket yapan Sow’a gösterdiği sarı kartlar yerindeydi.