Kötü takım!

Galatasaray maça golle başladı. Ama hakem, nedense Umut’un golünü saymadı. Hemen ardından Elmander’e bariz bir penaltı yapıldı. Hakem onu da görmezden geldi. Yani Galatasaray 2-0 galip başlayacağı maçı, 0-0 götürmek zorunda kaldı.

Fırat Aydınus iyi bir hakem. Ama o da galiba birilerinin etkisi altında kalıyor. Maçın ikinci yarısında Sneiijder’e yapılan bir hareket var ki ceza sahasında, o da yüzde yüz penaltı. Onu da görmezlikten geldi.

Galatasaray, sahaya yanlış tercihlerle çıkıyor. Burak bu takımda niye oynamıyor, bunun cevabını verebilen kimse yok. Kimse Umut savunmaya yardım ediyor demesin, çünkü böyle bir işlevi yok.

Sahanın en kötüsü Emre Çolak’tı. Fatih Terim ona 90 dakika göz yumdu.

Benim asıl merak ettiğim, bu “Genç” Aydın’ın ne zaman “Olgun” Aydın olacağı. Top kaybetti, gol oluyordu. Üç ortadan biri hedefini buldu, diğerleri dağlara taşlara. Ve tabi altıpastan kaçırdığı gol var.

Galatasaray birinci yarıda savunmasının ne kadar güvenilmez olduğunu yediği golle kanıtladı. Sneijder, Drogba tamam. Ama bu savunmaya mutlaka bir takviye gerekiyordu.

Sneijder oyuna girdikten sonra attığı paslarla karşı takım savunmasını rahatsız etmesiyle, ne denli önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Ancak henüz pas alışverişinde arkadaşları ona yeterince yardım etmiyor. Drogba da geldikten sonra Sneijder’in yararını daha iyi anlayacağız.

Galatasaray, bu ligde çok fazla zorlanacağa benzemiyor. Kötü oynadığı maçlarda bile puan almayı beceriyor. Ama dünkü gibi bir kadroyla Devler Ligi’ne gidersen, elin boş dönersin. Savunmanın mutlak surette toparlanması gerek.

Bu; elde futbolcu olmayınca nasıl yapılacak? Bilen varsa beri gelsin!

Galatasaray, Bursa deplasmanında iyi bir futbol oynayamadı. Ama Galatasaray zaten geçen yılki sarı-kırmızılı takımı mumla aratıyor.

Dünkü maçın ikinci yarısında, Galatasaray için “Rüzgarı da arkasına alır. Rakip kalede de yedek kaleci var. Zaten Sneijder de oyuna girecek” diyerek maçı Sarı-Kırmızılılar’ın kazanacağını düşünenler fena halde yanıldı. Üstelik, kalede “dünya klasında” olduğunu bir kez daha kanıtlayan Muslera olmasa, Galatasaray maçtan farklı yenik de ayrılabilirdi.

Ligde bundan sonrası Galatasaray’daki takım seçimlerine bağlı.