Kötü yönet, maçını al!

Bazı hakemler MHK’nin gözünde ayrıcalıklı, bazıları ise çok özel hakemler. Bazıları ne kadar önemli hatalar yaparsa yapsın en geç iki hafta sonra maçını  alabilecek güce sahip,bazıları ise ağzı ile kuş tutsa nafile,en fazla PTT birinci lige gidebiliyor.

Eğer ki MHK’nin karşısında güçlü bir hakemseniz kötü maç da yönetmiş olsanız gözlemcinizden geçerli notu alabiliyorsunuz. MHK ise bu durum karşısında üç maymunu oynuyor. Kısacası bazı hakemlerinden korkan,çekinen ve yaptırım uygulayamayan bir hakem kurulu ile karşı karşıyayız.

Bu durumda ise olan bazı teknik adamlara oluyor.ikinci yarının ilk haftasında Galatasaray karşısında iki uydurma penaltı kararı ile mağlup olan Sivasspor, geçtiğimiz hafta da Osmanlıspor karşısında oyunun henüz ikinci dakikasında Osmanlısporlu Pinto’nun rakibinin bileğine aşırı güç kullanarak gaddarca yaptığı ve yüzde yüz kırmızı kart gerektiren faulu karşısında durup “acaba kırmızı kart gösterirsem başım ağırır mı”diye düşünen ve eyyam kokan bir karar ile sarı kart gösteren hakem Barış Şimşek’in kurbanı oldu.

Sonuç olarak Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk iki haftalık hakem hatalarından kaybedilen puanlar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. Ancak iki hafta önceki hataları yapan Cüneyt Çakır geçtiğimiz hafta tekrar maçını aldı. Kimse merak etmesin Barış Şimşek de en kısa zamanda ödüllendirilip tekrar Süper Lig’de görev alır.

Peki bu nasıl bir adalettir?

Puan kaybeden teknik adam ekmek parasını kazandığı görevinden istifa etmek zorunda kalırken, nasıl oluyor da hata yapan hakeme gerekli yaptırımlar uygulanmıyor? Süper Lig hakem kadrosunda yüzde otuzluk bir mutlu azınlık var. Geri kalan çoğunluk ise MHK’ye beddua ediyor. Adaletin olmadığı yerde başarının olması imkansız.

Tüm hakemler MHK içindeki gizli başkanın Bünyamin Gezer olduğunu biliyorlar ve kağıt üzerindeki başkan Kuddusi Müftüoğlu’ndan ümitlerini kestikleri için Bünyamin Gezer’in kafasına göre yaptığı icraatlarına kimin dur diyeceğini merakla bekliyorlar.

Geçtiğimiz haftanın en önemli hakem faciası ise Rize’de yaşandı. MHK’nin mutlu azınlığına dahil özel hakemlerinden Fırat Aydınus, ceza alanının bir metre dışındaki faulu yardımcısı Arkın Akgöl ile birlikte Rizespor aleyhine penaltı olarak değerlendirip büyük bir skandala imza attı. Ayrıca bir tane Eskişehirspor, bir tane de Rizespor lehine net penaltı kararını veremeyen Aydınus, ilahi yetkisini de kullanarak Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman’ı da tribünlere gönderip en geç iki hafta sonra Süper Lig’de yeniden maç almayı garantilemiş oldu!