KÖTÜLÜĞÜN MERKEZİ CIA-3 Sosyal demokrasinin CIA ilişkileri

Philip Agee ve Louis Wolf'un "CIA'nın Batı Avupa'daki kirli işleri" adlı kitabına göre İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD yönetimi ve ABD'nin casusluk örgütü CIA, özgür dünyanın toplumcu partilerinin ABD politikalarıyla uyumlu olabilmesi için geceli gündüzlü çalışmıştı.  "Encounter" gibi dergiler aracılığıyla İngiliz İşçi Partisi ileri gelenlerine seçimlerde kullansınlar diye para yardımı yapıyordu. Amaç İşçi Partisi seçmenini ABD yanlısı eylemlere çekmek, desteğini sağlamaktı. 

Böylece İşçi Partisi'nin milliyetçilikten uzaklaşarak, üstü örtülü "pasifizme" yaklaşmasını sağlamak istiyordu CIA. O sıralar CIA'nın parasal desteğini yönlendiren, gece gündüz bu uğurda ter dökenlerin başında Hollanda Prensi Bernhard Bilderberg grubunun da ta kendisiydi! 

İngiliz İşçi Partisi 1959 yılından sonra milliyetçilikten uzaklaşması ve kutsal sayılan parti programının 4. maddesinin etkisini iyice zayıflatması, NATO'nun Avrupa'da yürütülen nükleer silahsızlanma hareketinden uzaklaştırılması gibi konularda Prensin etkisi yoğun bir biçimde görülmüştü. 

Stalin'in Komintern çalışmalarını baltalama görevinde de yoğun olarak İngiliz İşçi Partisi kullanılmıştı. 

İkinci Dünya Savaşı'nda ülkelerini terk etmek zorunda kalan Marx karşıtı toplumcular da daha sonra yayın organları aracılığıyla desteklendi. CIA'nın 80 bin çalışanı ve 2 milyar dolarlık bütçeyle yürüttüğü bu tür çalışmalar, dünyada sürdürdüğü faaliyetlerin sadece küçük bir bölümüydü. CIA bütün dünyada siyasiler ve siyasi örgütlere sızarak ABD'ye yönelik yoğun destek sağlıyordu. 

ABD Kongre üyesi, eski Troçkist Melvin Lausky, kongre üyeliğinden sonra, Berlin'deki Amerikan Yüksek Komisyonu'nun başına getirildi. "Der Monat" adlı bir dergi yayınlayarak Almanya'da ABD'li general Lucius D. Clay'in kurduğu askeri hükümeti desteklemeye başladı. Artık Avrupa'da toplumcular NATO'yla birlikte, Sovyet tehlikesini savuşturabileceğini söylüyordu her fırsatta. 

"Birleşik Avrupa Kurulu" adlı bir örgüt kuruldu, başına da CIA'nin babası sayılan OSS Başkanı Willliam Donovan getirildi. 

Almanya'daki askeri hükümetin başkanı General Lucius Clay ve CIA'nin önde gelen yöneticilerinden Allen Dulles için New York Times gazetesinde övgü dolu yazılar yayınlanıyor, bu ikili yere göğe sığdırılamıyordu. Bu iki kişi Avrupa'daki sosyal demokratlarla birlikte algı mühendisliğine soyunmuştu. 

CIA hesabına çalışanların başını, 1964-1987 yılları arasında Alman Sosyal Demokrat Partisi Başkanlığı yapan Willie Brandt çekiyordu ve daha ilk yıllarından itibaren CIA'nın kanatları altına sığınmıştı. Brandt 1977 yılında Der Spigel'de çıkan bu haberleri yalanlayarak ne kendinin ne de partisinin CIA'dan beş kuruş almadığını söylemişti. Ancak, Der Spigel 1950 yılında ABD'nin siyasi mücadelesini desteklemesi için Brandt'a 200 bin mark verdiğini belgelemişti.