Kötülüğün merkezi: Merkezi Haber Alma Örgütü (CIA)

Sanki herşey güllük gülistanlıkmış da geriye bir tek dünyanın önde gelen  üç dinini  uluslararası sermeyenin emrine sunmak kalmış gibi bir sapkınlıktan yola çıkan CIA, üç dinsel görünümlü örgütü piyasaya sürer.

Bunlardan biri olan Opus Dei 'nin kurucusu Papaz Ecsriya aslında Hıristiyan değildir. Yahudiler her türlü işkence altında inlerken Hıristiyanlığa kapağı atmış bir dönmedir. Görev bölgesi Hıristiyan dünyasıdır.

Moon, yani Moon tarikatının kurucusu Budisttir ve çalışma bölgesi Asya ve Pasifiktir.  Moon Tarikatının resmi adı "Birleştirme Kilisesi" dir. ABD'nin 1951 yılında başlattığı Kore savaşının hemen ardından kurulur. Başarılı olmuş mudur? Hem de nasıl! Güney Kore nüfusunun yaklaşık yüzde kırkını  Budislikten Hıristiyanlığa devşirir!

Gülen'in çalışma alanıysa İslam coğrafyası! Tarikat 1966 yılında  İzmir Kestanepazarı'nda kurulmuş.

Bu üç tarikat ABD'den yönetilir Söz konusu üç tarikatın önderi de ABD'de yaşamakta... Moon 1959 yılında, Gülen'se 1999'da Amerikaya yerleşir. Opus Dei'inin kurucusu Papaza Escriya sürekli olarak ABD'yi mesken tutmuş...

CIA bu üç tarikat aracılığıyla Budist, Hıristiyan ve İslam dünyalarına egemen olmayı amaçlamış. Bu üç tarikatın önemli bir diğer özelliğiyse her yerde okullar, radyo ve televizyonlar kurarak önemli bir nüfusu denetlemesidir.

Opus Dei hareketi beş kıtada 475 üniversite ve yüksek okula, 200 koleje, 604 gazete ve dergiye sahip. Bu,  Opus Dei üyesi Alvaro Del Portillo'nun 1979'da ağzından kaçırdığı bilgiler... Moon Tarikatının Asya'da çeşitli okulları ve yayın organları vardır. Gülen cemaatinin sadece Orta Asya'da dil merkezi, ilkokul ve lise düzeyinde 250, dünya genelindeyse 500-600 arasında okulu vardır. Bu arada onlarca yüksek okuluysa unutmamak gerek. Türkiye'de, 15 Temmuz darbe girişimi sonucunda kimi dershane ve okulları kapatılmış olsa da, bu üç tarikatın da nüfuzlarını arttırmak için uyguladıkları yöntemler  bir üst akıldan verilmişcesine aynıdır.

Bu üç tarikatın birlikte yürüttükleri etkinlikse "Dinler Arası Diyalog ve Hoşgörü" çalışmalarıdır. Önce ABD, sonra 1991 ve 1994 yılında İstanbul sonrasında da Riha'da birlikte toplantılar düzenlemişler. Bu tarikatları Moon-CIA ya da FETÖ-CIA olarak adlandırmak doğru olur çünkü dinden çok siyasetle ilgilenen bir yapı ya da CIA'nin alt birimleridir.

(Yarın: Tarihte Sosyal Demokrasi ve Emperyalizm İlişkisi)

(İlluminati/Türkiye Bağlantıları-Faik Kurtulan Ozan Yayınları)