Kötünün iyisi

Hem Fenerbahçe, hem Eskişehir için kötünün iyi bir skor oldu. Eskişehirspor, üç gün öncesinde Saracoğlu’nda Fenerbahçe karşısında kazanabilecek futbol sergilerken direklere takılmıştı. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise bu kez aynı şekilde Eskişehir’e misafir olan Fenerbahçe, maça hiç de iyi başlamadı. Maç başında Veysel’in direkten, hem de 90 diye tabir ettiğimiz çataldan dönen gol şutu, bir kez daha dışarı gitti. Erkan Zengin’in kafayla attığı gol; Fenerbahçe savunmasının ne kadar savunmasız bir çaresizlik içerisinde olduğunu gözler önüne serdi.

İkinci yarı başında ise Veysel’in gol vuruşunu Fenerbahçe kalecisi Serkan Kırıntılı engelleyen oldu. İlk yarıda Fenerbahçe, Topal’ın maçı eşitleyen golünde dakikalar 20’yi gösteriyordu.

Fenerbahçe enteresan bir futbol formatı içerisinde... İyi futbol oynamaya özen gösteren değil; tamamen savunma ağırlıklı, rakibini şaşkına çeviren oyun anlayışıyla futbol sergiliyor. Sonuca bakıyoruz; UEFA’da da böyle, ligde de böyle, kupada da böyle... Demek ki artık Aykut Kocaman skor tabelasına hepimizden farklı bir şekilde bakıyor.

Bu maçta bir rotasyona girdi Aykut hoca... Eskişehir ise ideal bir 11’le her zamanki gibi sahanın içindeydi.

Fenerbahçe’nin bu rotasyon içindeki futbolcuları Eskişehirsporlular’ın rakamsal değerlerinden iki kat daha fazla... Fenerbahçe yorgun ayaklarına rağmen hep başarıya giden gözüküyor. Eleştirilerimize rağmen sonuca baktığımız zaman bizim yorumlarımızı da zaman zaman sınıfta bırakıyor.

Her şey bir kenara; ben hala Krasiç’in bu takıma nasıl bir katkı sağlayacağını ve sağladığını anlamış değilim! Yazık giden paralara diyorum ama Fenerbahçe’ye de baktığım zaman hala yoluna iyi gittiğini söylemek istiyorum.

Aykut Kocaman... Sevgili kardeşim. Bu Salih’i, Buca’ya mı yolladın kiralık? Son maçlarda göremez olduk. İyi oynayan dışlanacaksa sen kötü futbol sergileyenleri sahada tutmaya devam et derim!