Küçük adam

Kin ve tefrika kokan bir başlık: “Erdoğan Üstadını Övdü”.

Başlığı atan ne Cumhuriyet Gazetesi, ne Sözcü, ne Aydınlık...

Üstad Necip Fazıl Kısakürek ve Recep Tayyip Erdoğan kör düşmanlığının getire getire Fethullahçı Terör Örgütü’nün kucağına getirdiği küçük adamın yönettiği gazete: Yeni Asya Gazetesi.

Gazetemizin ikincisini düzenlediği Necip Fazıl Kısakürek ödül töreni sonrası mezkûr başlığı atmış. Sorsanız “muhabbet fedaisi” ama kendi gibi düşünmeyen Müslümanlara kin gütmekten geri durmuyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakanken kürsüden Üstad’ın kitabını referans göstermesi üzerine bu küçük adam köşesinde “Bırak kindar Üstad’ı muhabbet Üstad’ına gel” diye rezil bir yazı yazmıştı.

Bu küçük adamın küçük dünyasına göre “Kindar Üstad” Necip Fazıl Kısakürek, “Muhabbet Üstadı” Said Nursi!..

Nazlı ablası da bu küçük adamı desteklemiş ve o günlerde Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde aynı minvalde yazı yazmıştı.

Bu küçük adam “muhabbet fedailiği”ni “muhabbet tellallığı” olarak mı anlıyor ki Üstad’ın fuhuş düzenine olan kininden rahatsız oluyor!

“Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik” yetiştirmek için hayatını feda eden bir Üstad seni neden rahatsız eder ey küçük adam!

“Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; / Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle... / Çok var ki, bu hınç bende fikirdir, fikirse hınç! / Genç adam, al silâhı; iman tılsımlı kılınç!” diyen Üstad’tan bırak da İslâm düşmanları rahatsız olsun sen değil küçük adam!

Bu küçük adama ve avanesine göre Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in fikirleri Demokrasiye uygun değilmiş! Ol sebepten de peşinden gidilmezmiş. Evet haklısınız, Üstad’ın fikirleri Demokrasi’ye uygun değil. O, Allah ve Resûlü’nün koyduğu ölçüler çerçevesinde İslâm’a muhatap bir anlayışı, “devrimbaz kodamanların viski çektiği kamıştan borularla” ciğerine kan çekerek bizlere aktardı.

O söylediklerinin, yazdıklarının Demokrasi’ye uygun mu değil mi diye düşünmedi. Hiçbir zaman da böyle bir derdi olmadı. O’nun tek derdi: “Her fikir, her inanış, tek mevsimlik vesselâm; / Zaman ve mekân üstü biricik rejim, İslâm”dı.

Ey küçük adam, kâfire duyulan kinden rahatsız olma! Vatanını satana duyulan kinden rahatsız olma! Müslümanlara kumpas kuranlara duyulan kinden rahatsız olma!

Rahatsız oluyorsan yerleştir başını iki diz kapağına ve kendine sor: “Ben neyim ve bu hâl neyin nesi?” Gerçi bunu yapmak büyük adamların işidir ama...

Nasip!