Küçük, ama Önemli adım

Futbol, olması olası, ama olunca şaşırtan olaylar oyunu! Galatasaray'ın Kasımpaşa maçını yitiriş biçimi buna bir örnek. Beşiktaş'a o sonuçtan lig yarışı için müthiş bir avantaj yolu açıldı. Ancak orada yürümek için önemli koşul kendisinin de kazanmasıydı.

Yenmeye girişeceği takım, 12 puan gerisinde kaldığı ve en iyi onbiri ile sahaya çıkmış, erken şampiyon olma rekoru kırma peşindeki Fenerbahçe idi. FB bu maçı alamasa da ötekinde şampiyonluğu alacaktı... Güçlü, kendinden emin ve rahattı... Beşiktaş'ın ikincilik hedefi için 'mutlaka kazanmak' zorunluluğu vardı.

Maça, gücünü hemen yürürlüğe sokabilen FB daha etkili girişti. Orta alanda akışı ele geçirdi. Bunu sağlayan da hemen her yerde kalabalıklaşarak basabilmesiydi. Tempoyu yüksek tutunca Beşiktaş baskıyı ve ardından golü de yedi. Geri düşmek, oyunu daha öne oynamaya yöneltti Beşiktaş'ı. Fenerbahçe de sakinleşince Beşiktaş ataklarını izlemeye başladık. Gole oynamaya giriştiklerinde emeklerinin karşılığını da aldılar. Veli'nin direkten dönen şutu ve o dönüşü kovalayanların çokluğu golü getirirken takıma moral katkı da yaptı. Burada vuruşu yapan Motta ofsaytta değildi.

Fenerbahçe ikinci yarıya ilki gibi tempolu girişemedi. Beraberliği bulan Beşiktaş, oyunda da dengeyi kurmuş, artık yarıştaki büyük adımı atmanın arayışı içine girmişti ki... İşleri kötü gitmeye başladı. Sarısı olan Motta, rakibine gereksiz bir sarılma ile ikinciyi görüp takımı (58') 10 kişi bıraktı! Az sonra Veli sarı gördü. Jones ve Motta'dan sonra Sivas deplasmanında o da oynayamayacaktı. Bırakınız oynanan maçı İsmail de kırmızıyı görünce gelecek maç da (Sivas-d) riske girmişti! Eksik Beşiktaş'ın oyunun iki yanını oynama çabası, beraberlikten gelecek tek puanı yeterli görmeyip gol araması olumlu yanıydı.

Biliç on kişilik dönemde yaptığı değişiklikler yerindeydi ve bir özgüveni de gösteriyordu. Hakem Halis Özkahya'nın Dany'nin zıplayan topu ayağı ile yükseltip kafa ile Tolga'ya vermesine verdiği ceza vuruşu yanlış bir yorumdu. Çünkü 'kaleciye pas' kuralıyla alay etmeye yönelik bir girişim değil, masum bir hareketti. FB'nin bu topu dışarı vurması ona bir ders olmalı.