Kuddusi gereğini yap

Süper Lig’in ikinci yarısı ile birlikte yine skandal hakem kararları ile dolu bir hafta yaşadık. Galatasaray -Sivasspor maçında Cüneyt Çakır, oyunun sonucunu direkt olarak olarak etkileyen hatalar yaptı. Galatasaray lehine verdiği ilk penaltı kararı öncesinde taç atışını yanlış takıma verdi ve devamında ucuz bir penaltı kararı ile Sarı-Kırmızılılar ilk golünü attı. Sivasspor’un farkı bire indirdiği anlarda Cüneyt Çakır, Galatasaray lehine çok komik bir penaltı kararı daha vererek Sivasspor’un fişini tamamen çekmiş oldu. Eğer ki, Cüneyt Çakır bu penaltı kararlarını Şampiyonlar Ligi maçlarında vermiş olsa çok uzun bir süre UEFA organizasyonlarından uzak kalırdı. 

Gaziantepspor maçında yine Kasımpaşa aleyhine bir hakem hatası vardı. Ceza alanı dışında Kasımpaşalı oyuncuya yapılan çok net bir faulü vermeyen hakem Tolga Özkalfa hemen devamında Kasımpaşa aleyhine bir penaltı kararı çalıp maçın sonucunu etkiledi. Bursaspor-Trabzonspor maçında Sivok’un en az bir metre ofsayt durumunda vurduğu kafa şutunda ofsaytı görmeyen yardımcı hakem Süleyman Özay ilk önce gol kararı verdi ve haklı olarak tüm Trabzonsporlu oyuncular itiraz için yardımcı hakeme koştular. Daha sonra yardımcı hakeminin yanına gelen Serkan Çınar onunla konuşup golü iptal etti .

Peki, senelerce Bursa’da yaşayıp, Bursa’da hakemlik yapan yardımcı hakem Süleyman Özay’ı Bursaspor’un yeni stadının açılış maçına veren MHK Başkan Vekili Bünyamin Gezer bu atamayı yaparken ne düşündü?  Pazar akşamı 5 dakika oynandıktan sonra kar yağışı nedeniyle tatil edilen Beşiktaş-Mersin maçının ocak ayında 20.00’de oynatılmış olması TFF adına tam bir skandaldı.  Ayrıca zeminin bembeyaz olduğu sahaya Mersin takımının beyaz forma ile çıkmış olması da hakemler adına önemli bir hataydı.

Haftanın en çok ses getiren hakem hataları ise Eskişehirspor -Fenerbahçe maçında yaşandı. Alper Ulusoy’un verdiği komik  kararlara taraflı tarafsız herkes güldü. Eskisehir ceza alanı içinde Sezgin’in açık durumdaki sol eline çarpan topa Fenerbahçe lehine net bir penaltıyı veremedi, daha sonra bu pozisyonun etkisinde kalarak Nani-Emre Güngör mücadelesinde faul dahi yokken Fenerbahçe lehine komik bir penaltı kararı vererek hatayı, hata ile telafi etme yoluna gitti. Maçın 2. yarısında Alparslan’ın topa nizami bir şekilde yaptığı müdahalede Mehmet Topal rakibinin ayağına çok sert bir şekilde basarken Fenerbahçe aleyhine faul kararı verip Mehmet Topal’a en azından bir sarı kart göstermesi gereken hakem inanılmaz bir karar ile Alparslan’a ikinci sarı kart ve kırmızı kart gösterip Eskişehir’i resmen bitirdi.

Hakem hataları artık tahammül sınırını aştı. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu hakemliği ya kendisi yönetmeli ya da acilen istifa etmelidir. Çünkü şu anda MHK’yi gizli başkan Bünyamin Gezer yönetmekte ve icraatları ile Türk futboluna ciddi zararlar vermektedir.