Küllerinden doğan otel 12 ay tatilcileri bekliyor

Bu hafta sizlerle turizm gündemindeki sıcak bir gelişmeyi paylaşmak ve üzerinde çok konuşulan Lykia World konusunu gündeme taşımak  istiyorum. Konunun Türk turizmi adına hassasiyeti ve önemi öncelikle şudur ki 27 yıllık profesyonel turizm ve otel yöneticiliği kariyerini ve istikrarını tırnaklarıyla kazıyarak otelcilikte birçok başarıya imza atmış; öngörüsü, insan kaynakları, turizm yatırımlarında farklı stratejiler, bütçeleme, yurtiçi ve yurt dışı pazarlarda turizm sektörünün Türkiye’ye turist getiren farklı ülkelerdeki güçlü tur operatörleriyle sürdürülebilir ilişkileri ile Türk turizmini dünyaya taşıyan Yusuf Vadi Karatopraklı, hayatını ortaya koyarak Mayıs 2014 itibariyle Antalya’da bulunan Lykia World & Links Golf Antalya Oteli’nin kapılarını 12 ay boyunca Türk ve dünya turizmine büyük bir cesaret ve özveriyle açarak adeta ölüme terk edilmiş dev bir turizm yatırımını küllerinden yeniden doğarcasına bugüne kadar hiçbir zorluk ve engellemeye boyun eğmeyerek, korkmayarak, sadece adalete ve devletine olan sonsuz güveniyle sürdüren bir turizm işletmecisi olarak 2016 yaz sezonuna taşıdı.

Şu anda aktif olarak Türk turizminin hizmetinde iş ortakları, tedarikçi firmalar, çalışanları ve otel misafirleriyle mücadelesine devam ediyor. Böylesine zorlu süreçleri göz önüne alarak hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen kimselerin işletmeye yanaşmadığı bir oteli 12 ay işler şekilde açık tutarak birçok organizasyona ev sahipliği yapan, tatilcilere uygun tatil imkanı sağlayan Yusuf Vadi Karatopraklı, önümüzdeki bayram döneminde de otellerine olan ilginin yoğun olduğunu ifade etti. Otellerinin farklı tatil alternatifleri için 7 den 70’e herkese uygun bir hizmet anlayışını benimsediğini, özellikle yaz aylarında geniş yüz ölçümü, farklı oda tipleri ve uzun sahil şeridine sahip olması, eğlence ve aktiviteler, beach voleyboldan
havuzlarına, canlı performanslara, disco ve karaoke barına kadar her şey dahil konsepte fiyat hizmet dengesinde uygun tatil imkanlarından villalarına kadar birçok seçeneği tatilcilere sunduklarını ifade etti. 

YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

Yusuf Vadi Karatopraklı “Türk turizmi ve otelciliğinin geleceğinin enerjisi ve temposu yüksek, istikrarlı ve sürdürülebilir, dünyadaki gelişim ve değişime entegre olmuş iyi pazar analizleri yapan, yeni turizm pazarları bulabilen, şartlar ne olursa olsun otellerimizi doldurabilecek istek ve azimdeyiz. Türkiye tüm dünyada vazgeçilmez bir turizm destinasyonudur ve olmaya devam edecektir. Bizler de bu yönde 12 ay boyunca otelimizi açık tutarak yüksek doluluk oranlarıyla sağlam adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ben otuz yıldır otelcilik mesleğini icra ediyorum ve son olarak şu konuya açıklık getirmek isterim ki hakkımızda çıkan itibarsızlaşma, çamur at izi kalsın şeklinde yaftalamalarla bizleri, çalışanlarımızı yıpratmaya çalışarak kamuoyunda olumsuz imaj üretmeye çalışan zihniyetlere asla prim vermeyeceğiz. Ülkemiz ekonomisi ve turizminin neferi olmak bizler için onur ve gurur kaynağıdır, turizm yatırımlarımız güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

Turizm mevzuatında, Türk turizminin ve otelcilğinin sürdürülebilir istikrarla yarınlara taşınmasında girişimcilerin, bu işi bilen ülke ekonomisine artı değer katmak isteyen yapılanmaların desteklenmesi ve turizm sevdalılarının bu sektördeki insan kaynaklarımızın inancını, moralini, motivasyonunu şartlar ne olursa olsun güçlü tutuması sorumluluk ve gerekliliktir. Unutulmaması gereken en önemli hassasiyet ise devletimizin tüm gücüyle Türk turizmine ve turizmcisine destek olduğudur.