Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Kültür turlarına hazırız!

Epeydir aklımdaydı çocuklarla bir kültür gezisine katılmak. Tarihi seviyorlar, yeni yerler keşfetmeyi de. “Peki ama bunlar yeter mi büyüklerin temposuna ayak uydurmaya?” diye düşünüyordum. Ülker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna geleneksel hale getirdiği sinema şenliğinin daveti tüm bu sorularımın cevabı oldu. Yaklaşık 1.5 günlük Edirne gezisinde gördüm ki, bizim elemanlar ‘tur’ olayına çok sıcak. Yolculuğa çıkmadan önce “Yanımıza iPad alabilir miyiz?” sorularını net “Hayır”larla bertaraf ettim. Kitap ve bir iki oyuncak için “Evet”lerimi tükettim. Cuma öğleden sonra otobüse bindiğimizde bize Edirne gezisi hakkında bilgi veren sesi duyunca “Ama ben bu sesi nereden tanıyorum?” dememe kalmadan, uluslararası üne sahip rehber, NTV Radyo’da yaptığı Laterna programından bahsedince taşlar yerine oturdu. Ne yalan söyleyeyim radyo programcısı Özge Ersu’nun yüzünü bilmiyormuşum. Neşeli anlatımı ile göz açıp kapayıncaya kadar biten yolculuğumuz sırasında kah Çorlu’nun sanayisini anlattı bize kah İspanya’daki zulümden kaçan Yahudilerin Edirne’ye olan katkılarını... 

AĞIZLAR AÇIK, GÖZLER KOCAMAN

Ertesi sabah basın mensuplarına Ülker’in sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi veren Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, Ülker Sinema Şenliği ile sekiz yılda toplam 1 milyon çocuğu sinema ile buluşturduklarını belirterek “Biz bu proje ile yeni neslin hayal gücünü besliyoruz” dedi. O gün Türkiye genelindeki 56 ilde olduğu gibi Edirne’de de çocuklar 6 Süper Kahraman’ı izledi. Biz de onların coşkusunu... Edirne’deki tarihi eserler karşısındaki hayranlığımız da sıklıkla ‘açık ağızlar ve kocaman gözler’ olarak yerleşti yüzümüze. Mimar Sinan’ın 80 yaşındayken yaptığı ve “Ustalık eserim” dediği Selimiye Camii’nin görkemli kubbesi ve minareleri, 1414 yılından bu yana ayakta olan Eski Cami... Büyükleri olduğu kadar çocukları da etkileyen bu eserlere dair ayrıntılar rehberimizin bilgi dağarcığından süzülüp bize gelen zenginlikler oldu. Sonraki durağımız ise yıkıldığı için restorasyon çalışması “yeniden yapma” biçiminde uygulanan sinagog oldu. Mart ayından bu yana ibadete açık olan sinagoga, hafta sonları İstanbul’dan da cemaat mensupları geliyormuş.

Dönüş yolunda, seçtiği birbirinden güzel müzikler ve şarkılar hakkında verdiği değerli bilgilerle üzerimizdeki tatlı yorgunluğu alan Özge Ersu’nun “Şimdi bir şarkı isteği var. Rock müziğine gönül veren bir genç Eye of the Tiger’ı söylemek istiyor” sözüyle yerimden doğruldum. “Yok artık, Kerem miydi o? Hadi canım, inanmam!” Evet oymuş. Önce Kerem’den Eye of The Tiger, sonra Elvan’dan Muppet Show. Neşemizi artırdılar. İlahi çocuklar...

ANNENİN AJANDASI

Bayram devam ediyor

2008’DEN bu yana 105 bini aşkın çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çocukların bayramını Ankara’da kutluyor. Çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan La Fonten Orman Mahkemesinde adlı oyun, bugün ve yarın ücretsiz olarak Ankara Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahneleniyor.

Penguenler de seviyor

Çocukların  çok sevdiği Madagaskar penguenlerinin oyuncakları Nestle  Nesquik kahvaltılık gevrek paketlerinde... Tam tahıl, 7 vitamin ve mineral içeriği ile çocukların güne sağlıklı, aktif ve zinde bir başlangıç yapmalarına yardımcı olduğu belirtilen bu kahvaltılık minikleri eğlendiriyor da.

Yolculuklar daha keyifli

Dünyanın  önde gelen valiz markalarından Samsonite, çocukların yolculuklardan daha çok keyif almasını sağlayacak ürünlerine yenlerini ekliyor. Disney by Samsonite’ın Mickey ve Minnie Mouse’dan büyüleyici Princess’a, Disney/Pixar arabalarından Planes’e çok sayıda karakterini buluşturduğu bu dünyaya Frozen da katıldı. Samsonite Anna, Elsa ve Olaf’tan oluşan Frozen karakterlerini taşıyan yeni koleksiyon, kabartmalı tasarımı ve ışıltısıyla dikkat çekiyor.