Kulübeden gelenler 3 puanı kurtardı

Sahaya hakim olan ve kendine güvenen bir görüntü içerisindeki Trabzonspor, ataklar geliştirmeye çalıştı. Bordo-Mavililer hiçbir zorluk çekmeden koskoca 45 dakikayı bitirdi. Ama pozisyon da üretemedi.

Esasında iki takım da açık futbolu tercih etti. Daha organize olan, atak yapmaya çalışan Trabzonspor’u ileri taşıyacak hamlelerde Erkan Zengin ve Yusuf Erdoğan’ın çok geç kalması, Karadeniz temsilcisinin en büyük eksiği olarak görüldü. Deplasmanda oynayacaksın ve 45 dakikada kalende pozisyon vermeyeceksin ve son dakikada golü kaçıracaksın. Biraz da kabahati Trabzonspor’un kendinde aramasında yarar var.

Geçen sezonun yıldızı Mehmet Ekici maalesef ortalarda gözükmüyor. Trabzonspor olarak kötü oynanmıyor ama maç almak da çok önemli. Savunma rahat, orta saha hallederiz, ileri uç da atarız acele etmeyin tavrıyla Trabzonspor’a çok puan kaybettirirler.

İkinci yarıda Kayserispor daha atak gibi gözüktü. Trabzonspor ise hızlı hücumlarla rakip kalede gol aradı. Yedek kulübesine mahkum olan Cardozo, Akhisar Belediye maçında beraberliği kurtarmıştı. Dün gece de Trabzonspor yine 2. yarıda oyuna giren Marko Marin’in asisti, Cardozo’nun golüyle üç puanı söktü aldı. Bordo-Mavililer, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kazandığı haftada Kayserispor engelini deplasmanda geçip, cumartesi günü oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi moral kazandı.

Bu arada 11’de başlayan N’Doye’yi sahada göremedim. Cavanda ise Trabzonspor’un en iyisi olarak göze çarptı. Marin bu takımda direkt oynamalı.

Erkan; sen kimsin hakemin verdiği karara karşı karar veriyorsun? Kuralı bilmiyorsan futbol oynamayacaksın. Aferin... Parayı Trabzonspor’dan al, centilmenlik adına tarihe geç. Ne güzel değil mi Erkan Zengin?

Takım olarak Trabzonspor’a kötü demek haksızlık olur. Sıkıntı, oyunu çözecek kişisel yeteneğini kullanacak futbolcu eksikliği. Bu bariz gözüküyor.

Trabzonspor takımında bundan daha iyi oynayacak kadro var. İlerleyen dakikalarda değişiklikle oyunu çözecek futbolcularda var. Şota’nın bunu çözmesini beklemekten vallahi yoruldum.