Kupa aldatmasın

Kupa kazanmak camialara moral kazandırır. Ama bazı başarılar yanıltıcı olabilir. Bunun örnekleri var. Galatasaray, sezona kupayla başladı. Daha doğrusu, geçen sezonu 3 kupayla kapattı ve Hamza Hoca tarihe geçti. Ancak başarıların perde arkasına baktığınızda; daha doğrusu derine indiğiniz zaman, çıkarılması gereken pek çok ders olduğunu görebilirsiniz.

Son örnek şu: Geçen sezon elde edilen şampiyonlukta en büyük pay sahibi Muslera... İyi takımın iyi kalecisi olur ama; iyi takımın en iyi oyuncusu, kalecisi olmaz... Yönetim de, Hamza da bunu bilmiyormuş gibi; takıma doğru düzgün transfer yapmadılar.

Finansal Fair-Play gereği uçuk-kaçık rakamlarla oyuncu alınamıyor. Taraftar dışında zaten bekleyen yok. Muslera, Sneijder gibi dünya yıldızları vardı; Podolski de geldi. Ama takımın ihtiyacı olan oyuncuların eksikliği hala hissediliyor. Galatasaray’ın birer stoper, sağ bek, defansif orta saha, sağ açık ve santrfora kesinlikle ihtiyacı var.

Fernandao, Belluschi, Civelli, Şener gibi geçen sezonun en önemli ve kilit oyuncularını kaybeden Bursaspor önünde oturmuş kadrosuna rağmen sıkıntı yaşayan bir Galatasaray vardı sahada. Takımın en iyisi gene Muslera idi. Gitse de gitmese de Galatasaray’ı kafasında bitiren Melo, Sarı-Kırmızılılar’ın en önemli parçalarından biri. Belli ki bu sezon sahada olmayacak. Onun yokluğunu sürekli sakatlanan Hamit ve Bilal ile doldurmaya çalışmak, kariyerine yeni başlamış bir antrenörün bile yapacağı bir iş değil! Yıllık 4 milyon 800 bin liraya sözleşmesi uzatılan; 15 yıldır orta yapmayı öğrenmesini beklediğimiz Sabri’ye ve yedeği Tarık’a bel bağlamak, sağ beki sezon boyunca unutmak demek. Stoperde Semih yetersiz, Chedjou’nun doğru düzgün partneri ve yedek yok. Türkiye’nin en istikrarsız golcüsü Burak ve yedeği Umut, saç-baş yolmaya devam etmek ile aynı anlama geliyor. Bruma gitti, sağda da Yasin koca sezonu tek başına götüremez.

Yönetim ve hoca unutmasın: Galatasaray, sadece kendisi iyi olduğu için değil, rakipleri de kötü olduğu için kazanıyor. Bu sezon aynısının olacağının garantisi yok. Şampiyonlar Ligi’ni ise düşünmek bile istemiyorum!