Kupa için yetmez

Sezonu erken bitirmiş, taraftarı arasında problemi olmayan, hatta yıllarca evvel birbirlerini kardeş taraftar ilan etmiş iki takımın maçı uzun süre birbirlerini rahatsız etmeden oynanan bir oyun olarak geçti. Trabzonspor’un 3 maçlık seri galibiyeti camiayı ve futbolcuları iyice rahatlatınca sahada kendine güvenen bir Trabzonsporlu futbolcu grubu ortaya çıktı.

Kayserispor ise genç ama kaliteli bir takım olduğunu her fırsatta ortaya koyan oyunu sergileyen bir takım. Bobo santraforda Kayserispor’a büyük katkıda bulunuyor. Onun taşıdığı ve sakladığı toplar takımını rahatlatıyor.

Trabzonspor’da Bobo’nun yaptığını Halil’le yapmaya çalıştı. İşte bu sezon Trabzonspor’un en büyük eksiğinin santrafor mevkiinde olduğu açıkca belli oldu. Eğer Trabzonspor santrafor ve sağaçık mevkiinde doğru hamleler yapmış olsaydı; bu kadrosuyla şampiyonluğu kovalayacak bir görüntü ortaya çıkarırdı.

İlk yarı savunmaları dikkatli ama forvetlerin çok iş yapmadığı futbol seyrettik.

2. yarı oyun olarak biraz daha kaliteli başladı. Kayserispor kendi sahsında oynamanın rahatlığı ile daha baskılı oynadı. Kayserispor’da Bobo faktörü dakikalar ilerledikçe kendini gösterdi. 61’de Kayseri seyircisinin yaptığı tezahürat, Trabzonspor’u mutlu etti. Bobo’nun ters şutunda savunmanın dengesi bozuldu, Kayseri 63’te gole kavuştu. Trabzonspor savunmasının aniden denge kaybı sezon boyunca takımına inanılmaz goller yedirdi. Artık Tolunay Kafkas’ın gelecek sezon neler yapması gerektiği açıkça bu maçlarda ortaya çıkıyor.

Enteresan olan dengeyi bozanın, gole yakın olanın Bobo olduğunu bilmeyen yokken savunma tedbirlerini ona göre yapamamak; acizlikten başka bir şey degil. Trabzonspor’da oynuyorsan savunmada bu kadar rahat hata yapmayacaksın. Tolunay Kafkas ne yapsın? Çıksın kendisi mi oynasın? Biraz da futbolcu arkadaşlar şahsiyetlerini ortaya koysunlar.

Trabzonspor maç boyunca kayda değer bir atak ortaya koyamadı. Pas yüzdeleri çok düşük ve hatlar arasındaki bağlanti ise sıfır olarak gözüktü. Olcan’ın golü ise teselliden öteye gidemedi. Belki o maçın atmosferi farklı olur ama bu futbol ile kupada sıkıntı çekileceği de artık ortada.