Kupa ve tur

Pazartesi’ye Süper Kupa maçı var. Mevsimin ilk derbisi. Peşin söyleyeyim Fenerbahçe kupaya çok daha yakın. Hatta bir kulpuna yapışmış gibi.. Ersun Yanal’ın gidişi Fenerbahçe takımını etkilemez çünkü İsmail Kartal takım tarafından çok sevilen bir hoca. Ona kendini göstermek isteyenler de olacaktır, ancak bu Galatasaray için de geçerli. Prandelli de yeni bir hoca ve o da arayış içinde. Derbi bu açıdan iyi bir imtihan olacak. Ancak; ben bir önceki senenin Kupası’nı yeni sezonda oynatmaya karşıyım. Yeni transferler geçen yılın elemanı değil ki, geçmiş yılın Kupa’sını oynasın! TFF bunu ne zaman dikkate alacak merak ediyorum. Ya bir takım tümüyle küçülmeyi denese de aslarını satıp gençlerle yola devam etse? Galatasaray nerdeyse böyle bir anlayış içinde sahaya çıkacak. Yazık değil mi Galatasaray’a? Onun için de diyorum ki; Fenerbahçe daha avantajlı. Bir başka konu daha var ki söylemeye dilim varmıyor. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın duruşu bana biraz çarpık gibi geliyor. Olayları fazla eğip büküyor. Nalıncı keseri gibi hep kendine yontuyor. Fenerbahçe’yle basketbol finaline çıkmamıştı! Çıkmasa ya Süper Kupa finalinde de... Galatasaray gibi saygın bir camianın başkanı hisleriyle değil yasalarla kulübünü yönetmeli. Bir finalden kaçan Aysal, bu finali nasıl oynayacak?

Bunlar derbinin psikolojik tarafları. Sahaya inersek İsmail Kartal kimi oynatmayacağım diye düşünürken, Prandelli kimi oynatsam diye düşünüyor. Bu bile avantajın kimde olduğunu vurguluyor.  Bence maç Fener forvetleriyle Galatasaray savunması arasında oynanacak. Prandelli takımı için ‘daha hızlı olmamız gerek’ diyor. Galatasaray sadece kontrataklarda hızlı olabilir çünkü maç Muslera’nın kalesi önünde geçecek.

Beşiktaş da dün gece Arsenal’i elinden kaçırdı. Üç net gol fırsatı bir de santra yapıldıktan sonraki ikinci vuruşta Demba Ba’nın 55 metreden savurduğu şiir gibi şut vardı! Arsenal kalecisi Szczesny topu güç bela çıkarttı ama kendisi gol oldu! Müthiş bir gol olacaktı, olmadı.

Bilic’i kutluyorum; çok koşan, iyi mücadele eden, tek topu iyi oynayan bir Beşiktaş oluşturmuş. Rakip Arsenal olmasa maç 3 golle biterdi. Arsene Wenger’in takımı mükemmel kapanıyor. Son on dakika on kişi kalmalarına rağmen savunmalarında hiç açık vermediler. 4’lü iki perdelik savunmayı bir türlü aşamayan Beşiktaş da ilk maçta fırsat kaçırdı. Gol yememesi avantaj ama burada atamayan, orada nasıl atacak? Futbol bu, belli olmaz bir de bakarsınız bu kez Demba Ba son dakikada işi bitirir. Ya da Beşiktaş UEFA’da bu takımla çok yol alır. Kısmet!