Kupanın astarı yüzünden pahalı

Kupayı kazansanız, bütün maçları alsanız, çeyrek Bruma eder. Yarım da Aydın. Galatasaray, kupa maçlarında hem geleceğin büyük yıldızı olarak kabul edilen Bruma’yı kaybetti, hem de Aydın’ı.

Dün akşam Elazığ’da oynanan maç için söylenecek fazla bir şey yok. Bu kadar kötü bir zeminde, iki takım da bundan daha iyisini yapamazdı sanırım. Top kontrolünün mümkün olmadığı, arka arkaya 3 pasın yapılamayacağı bu sahadan ancak bir tesadüf golüyle maç kazanılabilirdi.

Bruma’nın sakatlığından sonra, Sneijder, Selçuk ve Eboue’yi ilk onbirde sahaha sürmedi Mancini. Maçın ilk yarısı, son derece yavan ve tatsız geçti. Galatasaray’ın doğru dürüst bir gol pozisyonu yokken, Elazığ da bir kez pozisyona girebildi.

Galatasaray seyircisi açısından önemli olan, devre arasında transfer edilen futbolculardan Salih Dursun ile Umut Gündoğan’ı izleyebilmekti.

Bu ikilin içinde Salih, sağ kanatta göze çarpan bir oyun sergiledi. Galatasaray’ın kısıtlı yerli rotasyonunda, Salih gibi Süper Lig tecrübesi olan bir oyuncuya çok ciddi anlamda ihtiyacı vardı. Eboue’in aletrnatifi olarak bir tek Sabri’ye kalan Galatasaray, savunmanın sağında çok ciddi sorunlar yaşıyordu. Salih ile bu sorunları kısmen de olsa giderebilecek gibi gözüküyor.

Umut Gündoğan ise orta sahanın ortası gibi kritik bir bölgenin oyuncusu. Üstelik, PTT 1. Lig tecrübesinde. Süper Lig için deneyim kazanması zaman alacaktır. Oynadığı mevkide de Selçuk’un yerini doldurması çok zor görünüyor.

Maçın ikinci yarısında Galatasaray gene bu maç bitse de gitsek havasındaydı.

Drogba, Galatasaray’ın 1 yıllık sözleşme teklifine karşılık, 2 yıllık sözleşme yapmak istediğini söyledi. Yani, 40. yaş gününü Florya’da kutlamak istiyor. Drogba’nın hazırlık maçlarında sergilediği futbol, gerek Süper Lig gerek Şampiyonlar Ligi için bir ölçü olamaz. Ancak gerek Antalya gerekse de Elazığ kupa maçlarında Drogba’nın sadece gölgesini izleyebildik sahada. Bu da Galatasaray Yönetimi’ni 2 yıllık sözleşme için ciddi ciddi düşündürecektir.

Tecrübesiz hakem Murat Türker’in, uzatma dakikalarında pozisyonla hiç ilgisi olmayan Burak’a kırmızı kart göstermesi, gerçekten de hakemler konusunda dolaşan söylentileri haklı çıkardı.