Kupaya boş vermenin acısı

Cenk Tosun”un kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ve olmadık yerde pas vermeye kalkması, günün saçmalığıydı... Evet, egoist olmayın pas verin diyoruz ama; golü heba etme pahasına bu işe yeltenmeyin.

Aynı Cenk Tosun bir de topuk golü sevdasına düşünce, rakipten bir şamar yemek şart oldu... Aslında Karabük, golünü devre biterken değil; daha 28. dakikada atmış olacaktı ama, Köksal bomboş kalan kaleyi bir metreden bulamadı. Buna “Pozisyonu kaçırdı” denmez, “Tecavüz etti” denir.

***

Maçın başlarında, Şenol Güneş kulübesinde hayli neşeliydi ve sanki bu maçın sonucundan endişesiz görünüyordu. Bu yüzden rahat kahkahalar attı ama, Karabük giderek huzurunu bozmaya başladı. Çünkü rakibine kafa tutan futboluyla, hayli etkili görünüyorlardı. Canlı, istekli, cesurdular.

Aslında devreyi 2-0 önde kapatabilirlerdi ama, tabela bu skora 52. dakikada kavuştu. Karabük’e eksik ve alt kademe gençleriyle gelen Beşiktaş’ta, oyun sorumluluğu da eksikti. Dikkati dağınıktı, maçı külfet olarak görüyordu. Futbolcusu topuk golü sevdasındaydı.

Maçın 2-0’a gelişi, Beşiktaş’ta istem dışı bir karşı koyuş duygusu oluşturdu. “Ayıp oluyor” beyler kıvamında, diriliş örneği vermeye başladılar. Maçı sahiplendiler ve pozisyon da ürettiler ama; bu ataklarında sonucu kabullenmemenin getirdiği sinirlilik ve telaş, akıllı olmalarını engelledi.