Kurtlar Vadisi yeniden Kanal D’de

Kurtlar Vadisi gelecek sezon Kanal D’de olacakmış. Gün hesaplarının yeniden yapılmasını sağlayacak bir gelişme bu. Öncelikle ATV’nin birincilik yarışından kopmayacağını söylemem lazım.

Pazartesi, Karadayı ve umarım gelecek sezon yine Kenan Işık ile devam edecek Kim Milyoner Olmak İster. 

Salı kafaya oynayan Kaçak,Çarşamba günleri Muhteşem Yüzyıl boşluğu olacak ama kupa maçları en azından ayın belirli dönemleri yine ATV’yi adres kılacaktır. Perşembe, Kurtlar Vadisi birinci olsa bile ikinci olacak bir iş, ve Cuma’dan Pazar akşamlarına kadar Acun Ilıcalı’nın Star Tv’den ayrılmasıyla yeniden dağılacak seyirciden alınacak pay ATV’yi potada tutar.  Kanal D, Küçük Ağa ve Kurtlar Vadisi’yle şu an iki gün birinciliği garantiler ama onlar da Muhteşem ve Acun boşluğuna oynayacaklar. 

Show Tv gelecek sezon biraz futbolla iş yapacak, özellikle de milli takım maçlarıyla ama maç sayısı kanalı potaya sokmak için az, belki Fox Tv’den eski yerlerini almak için mücadele ederler.

Sonuç olarak tüm kanallar Star Tv’de bitecek ve ayrılacak programlara göre strateji belirleyecek, birinci de o boşluktan en fazla pay kapan olacak. 

TRT kamerası

Cumartesi günü hatta gecesi bir sürü yerde TRT kamerasının kaydettiği görüntüler yayınlandı. rüntüler dediğim,Başbakan Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun ev sahibi Danıştay Başkanı’nın konuşmasının 3 katı uzunluktaki ve hukuktan çok siyaset başlıkları içeren konuşmasına gösterdiği tepkinin görüntüleri. Hemen hemen tüm dünyada bu tür törenlerde kameralar sahne odaklı konumlanır ve çalışırlar. Salon düzenleri de böyle kurulur. Objektif sadece sahneye dönük olunca, en öndeki protokol sıraları en uzak ve sadece enseden görülen yerler haline gelir. Sinemada ya da haber program çekimlerinde kullanılan bir teknik olan amors çekimlerin protokol sıraları söz konusu olduğunda ne kadar geçersiz olduğuna dair iyi bir örnek bu durum aynı zamanda. 

Osmanlı’nın değeri

History Channel’da yayınlanan Modern Rehinciler programında Osmanlı dönemine dair ilginç bir sahne yaşandı.

Programın çekildiği Las Vegas’taki rehinci dükkanına gelen bir kadın bir sürü eski dönem tabancayı satmak istedi satıcı sadece Osmanlı’ya ait olan, çakmak taşlı gümüş tabancayla ilgilendi ve gelen uzman da benzerlerine oranla çok daha yüksek bir değer biçti. 

Osmanlı’ya ait bir silah Amerika’ya nasıl gitti bilmem ama bildiğim insanın böyle bir sahneyi seyrederken hem şaşırdığı hem de garip bir sevinç duyduğu...