Kürtlerin Dehhak'ı: PKK

PKK/HDP hizbi zalim Dehhak’a karşı Kürt Kawa efsanesi üzerinden konuşmaya bayılır.

Kendini mazlumların önderi Kürt Kawa’ya, karşıtlarını da zalim hükümdar Dehhak’a benzeten PKK’lılar gerçekte zalim Dehhak’a taş çıkartan bir yerde duruyorlar.

Kürtlerin yeni Dehhak’ı hiç kimsenin kuşkusu olmasın PKK’dır.

Bu gerçekliğe TBMM kürsüsünde gayet anlamlı bir vukufiyetle dikkat çeken AK Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan kardeşime hassaten teşekkür ederim.

PKK, Zeyid kardeşimin de değindiği gibi, Kürt gençlerinin beynini yiyerek yaşamını sürdüren zalim Dehhak’tan bin beter durumda.

Kürt gençlerinin bedenlerini Esed gibi zamane Dehhaklarla işbirliği yaparak ölüme yatıran PKK’ya karşı sahici Kürt Kawa’nın çocuklarının artık dur! demesinin vakti geldi de geçiyor.

Nevruz yaklaşıyor.

Kürt Kawa’nın evlatları Dehhak’tan bin beter PKK’ya karşı bu Nevruz’u anlamlı bir direnişe dönüştürmelidirler.

Bu Nevruz’un böyle bir anlamı olmalı.

***

PKK terör örgütünün partisine mensup milletvekilleri yalancılıkta sınır tanımıyorlar. Yalan ve çarpıtma üzerinden yol yürümeyi marifet edinmişler. Meclis kürsüsünden AK Partili Bakanlar için verdikleri gensoru önergelerinin müzakereleri esnasında iki HDP’li vekilin gündeme taşıdığı yalan ve çarpıtma bir utanç belgesi olarak tutanaklara geçmiş durumda. Türk solundan HDP’ye geçme Ertuğrul Kürkçü utanmadan ve sıkılmadan Kürtlere karşı bir soykırım yapıldığından bahsetti. Oysa gerçek şu: Kürtlere yönelik bırakınız soykırım veya katliam politikası en ufak bir incitme politikası bile söz konusu değil. Kürtlere yönelik asıl katliam politikalarını yürürlüğe koyan örgüt PKK’nın kendisidir. Ve o HDP’li marjinal Türk solcusu milletvekili de Kürt halkı üzerinde büyük bir zulüm düzeni kuran ve Kürt gençlerini ölüme yatıran eli kanlı bir terör örgütünün savunuculuğunu yapmakla büyük bir insanlık suçu işlemektedir.

Yalancılık büyük bir ahlaksızlıktır. Gençlerin ölümü üzerinden siyaset yapmak da ahlaksız bir insanlık suçudur.

O vekile sormak lazım: Kürtlere yönelik iddia ettiği gibi bir “soykırım” söz konusu ise niye Kürtlerin yaşadığı başka illerde ve yerlerde aynı politikalar yürürlükte değil? Niye Sur’un dışında HDP’li elitlerin yaşadığı o lüks semtlerde aynı politika uygulanmıyor? Demek ki münhasıran terör unsurlarına yönelik yürütülen bir operasyon söz konusu, Kürtlere yönelik bir imha değil!

HDP’nin Kürt vekili ise gözlerimizin içine baka baka şu yalanı söylemekten kaçınmıyordu: “Bizler zalime karşı mücadele veriyoruz.”

Hangi zalime karşı? Yeryüzünün en büyük zalimlerinden biri olan Esed’in kara ordusu gibi çalışan, dahası Esed’in paramiliter unsuru olarak kan döken bir örgütün sözcülüğünü yapan o vekil ne hikmetse bu yalanı söylemekte hiçbir sakınca görmüyordu.

Esed, Suriye’nin Dehhak’ı. Kürtlerin varlığını tanımayan ve Kürtlere göz açtırmayan bir zalim hükümdar. O HDP’li Kürt vekil zamane Dehhak’ı olan Beşir Esad’a da babası Hafız Esad’a da sevgide ve saygıda kusur etmiyor. Çünkü baba Esad zamanında PKK Türkiye’ye karşı kullanılıyordu.

PKK ve HDP’liler bir gün olsun Esad rejimine tek bir eleştiri yöneltmediler. Her daim diktatör ve zalim Esad rejiminin safında yer aldılar. Bugün olduğu gibi. Ama o vekil kalkıp utanmadan ve arlanmadan zalimlere karşı mücadele yürüttüklerini söyleyebiliyor.

Sadece bundan ibaret değil. O vekilin sözcülüğünü yaptığı PKK Kobani’de yaşayan PKK karşıtı Kürtlerin nasıl PKK tarafından sürgüne gönderildiğini ve oradaki Kürtlerin nasıl PKK tarafından baskı altına alındığını unutturmaya çalışıyor. PKK’nın Türkiye Kürtleri üzerinde oluşturduğu o büyük zulüm düzeninin şakşakçılığını yapan HDP’li vekillerin nedense zalim olarak inkarı, asimilasyonu ve baskıyı sonlandıran Erdoğan’ı göstermeleri ise ibretlik bir durumdur.

***

Her kavmin içinden teröristler çıkabilir. Türklerin içinden çıkan bir terör örgütüne karşı yürütülen mücadele nasıl ki Türklere yönelik bir mücadele olarak tanımlanamayacaksa Kürtlerin içinden çıkan terör örgütü PKK’ya karşı sürdürülen mücadelenin de Kürtlere yönelik bir katliam veya soykırım olarak tanımlanması çok büyük bir yalan ve bühtandır. Bilerek yapılan bir çarpıtmadır.

HDP bugün bu büyük yalanın ve çarpıtmanın siyasetini yapıyor işte.

***

Zeyid Aslan kardeşime katılıyorum:

PKK Kürtlerin Dehhak’ıdır.

Mazlum Kürtler bu zalim Dehhak’ı da hak ettiği yere uğurlayacaktır elbet.