Tok kalarak zayýflamanýn yolu; diyet lifi yüksek, yað içeriði düþük kurubaklagilleri tüketmekten geçiyor. Sizlere sindirimi kolaylaþtýrarak vücudun yað yakýmýný arttýracak birkaç tarif öneriyorum.
Kurufasulye, nohut, mercimek, kurubarbunya, kuru börülce, kuru bakla, iç bakla ve soya fasulyesi hem antioksidanlardan zengin hem de neredeyse yað içermeyen bol lifli besinlerdir. Kurubaklagiller hem kilo vermenize yardýmcý olur hem de kalp rahatsýzlýklarýndan kansere kadar birçok hastalýktan korunmanýzý saðlar. Kahverengi baklagiller, çorba ve türlülere çok yakýþýr. Yeþil baklagillerse salatalarla iyi gider. Sizlere sindirimi kolaylaþtýrarak vücudun yað yakýmýný arttýracak birkaç tarif öneriyorum.
-Nohut çorbasý: Haþlanmýþ nohuttan 1 kaseyi tencereye ekleyin, üzerine yarým pýrasa, 1 kase kereviz sapý, 1 kuru soðan, 4 diþ sarýmsak ve 1 tatlý kaþýðý zerdeçal koyup suyunu ekleyin. Piþtikten sonra kimyon, pul biber, sirke, zeytinyaðý ve az karabiber ile mutfak robotundan geçirin. Ýþte size saðlýklý bir akþam yemeði. 8Kurubaklagil salatasý: Yarým çay bardaðý haþlanmýþ yeþil mercimek ve yarým çay bardaðý nohut az zeytinyaðý ve kimyon ile marine edilerek bekletilir. Geniþ bir kaseye göbek marul, salatalýk, tatlý kýrmýzý biber, roka, nane, maydanoz, domates, fesleðen düzgün þekillerle doðranýr ve üzerine kimyon ile marine edilmiþ yeþil mercimek ile bulgur serpiþtirilir. En üste de ceviz ile þeritler haline getirilmiþ közlenmiþ tatlý kýrmýzýbiber ve 100 g taze lor peyniri kalan zeytinyaðý ile harmanlanarak eklenir, servis edilir.