Kurubaklagil yiyerek incelin

Tok kalarak zayıflamanın yolu; diyet lifi yüksek, yağ içeriği düşük kurubaklagilleri tüketmekten geçiyor. Sizlere sindirimi kolaylaştırarak vücudun yağ yakımını arttıracak birkaç tarif öneriyorum.

Kurufasulye, nohut, mercimek, kurubarbunya, kuru börülce, kuru bakla, iç bakla ve soya fasulyesi hem antioksidanlardan zengin hem de neredeyse yağ içermeyen bol lifli besinlerdir. Kurubaklagiller hem kilo vermenize yardımcı olur hem de kalp rahatsızlıklarından kansere kadar birçok hastalıktan korunmanızı sağlar. Kahverengi baklagiller, çorba ve türlülere çok yakışır. Yeşil baklagillerse salatalarla iyi gider.  Sizlere sindirimi kolaylaştırarak vücudun yağ yakımını arttıracak birkaç tarif öneriyorum.

-Nohut çorbası: Haşlanmış nohuttan 1 kaseyi tencereye ekleyin, üzerine yarım pırasa, 1 kase kereviz sapı, 1 kuru soğan, 4 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyup suyunu ekleyin. Piştikten sonra kimyon, pul biber, sirke, zeytinyağı ve az karabiber ile mutfak robotundan geçirin. İşte size sağlıklı bir akşam yemeği. 8Kurubaklagil salatası: Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek ve yarım çay bardağı nohut az zeytinyağı ve kimyon ile marine edilerek bekletilir. Geniş bir kaseye göbek marul, salatalık, tatlı kırmızı biber, roka, nane, maydanoz, domates, fesleğen düzgün şekillerle doğranır ve üzerine kimyon ile marine edilmiş yeşil mercimek ile bulgur serpiştirilir. En üste de ceviz ile şeritler haline getirilmiş közlenmiş tatlı kırmızıbiber ve 100 g taze lor peyniri kalan zeytinyağı ile harmanlanarak eklenir, servis edilir.