Kurultay ve küresel momentum

Dünya sistemi hep böyle midir? Yoksa sadece bizim çağımızda mı her anı "tarihi" momentumlara ev sahibi oluyor yaşlı gezegenimiz? Her köşe başında tarihe, "dönemeç" formatında not düşülecek gelişmeler yaşanıyor.

Siz bu satırları okurken Ak Parti Olağanüstü Kurultayı toplanıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişin de içinde olduğu Anayasa değişikliği referandumunun ardından üye olduğu Ak Parti'ye başkan olarak yeniden geri dönüyor olacak.

Kurucusu olduğu ve ülkeyi 15 yıldır küresel sistemde farklı bir noktaya taşıdığı partisinin yeniden başına geçiyor olacak.

Lider ve millet arasındaki sinerjinin ve enerjinin en önemli fotoğraflarından biri Erdoğan ile Türk milleti arasındaki doğrudan bağdır. Milletin tam da içinden gelen, her kademedeki, katmandaki insanlarla doğrudan bağ kuran ve bir yandan küresel hegemonyaya itiraz ederken, aynı kararlılıkla en sıradan insanın, en sıradan derdine kafa yoracak kadar milletin tam da içinde kalmaya devam eden bir lider Erdoğan.

Asla elitlerin siyasetine tenezzül etmeden siyaseti milletle buluşturarak elit bir çizgiye taşıyan bir isim oldu. 15 Temmuz gecesi bunun en önemli örneğidir. O gecenin, 15 Temmuz gecesinin en karanlık anında milleti meydanlara, havalimanlarına davet ederek, darbe girişimini milletle el ele bastıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, belki de tam da bu yüzden küresel hegemonya sevdalılarının hedefinde. Sadece bir gününüzü ayırıp, Cumhurbaşkanının milletle buluştuğu herhangi bir köşe başını gözlemlemeniz bile yeterli bu gücü görmeniz için.

Bu sütunda küresel saldırının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz, siz de detaylı bir şekilde takip ediyorsunuz. "Dünya, beşten büyüktür" mottosunun özetlediği bir itiraza tahammül edemeyen ama günün sonunda milletin tercihine saygı duymak zorunda kalan bir güruha karşı duruşun resmidir Erdoğan fotoğrafı aynı zamanda.

Bugün, Ak Parti Olağanüstü Kurultayı ile yepyeni bir sayfa açılacak.

Güneyimizde, batımızda, coğrafyamızın ve yakın toprakların her karışında küresel operasyonların yapılmaya çalışıldığı ve Türkiye'nin tüm kararlılığıyla bu coğrafyada bu planların tutmayacağını anlattığı bir süreçteyiz.

Yeni sayfa ile bu saldırılara daha sağlam göğüs germe gücüne sahip olacağız.

Hayırlı, uğurlu olsun.